Sárkányok, masinák, kalózok és még sok minden más - A fajok eredete! - 1. rész

Nyolc faj, nyolc történet! Bemutatjuk röviden a múltját és jelenét a Hearthstone lényeinek!

A Hearthstone-ban több módon lehet elkülöníteni a kártyákat. Az általános felosztás szerint négy kategóriába sorolhatóak a lapok: lények, varázslatok, Hero Cardok, fegyverek. Ha tovább szeretnénk bontani a lényeket, akkor jöhet a fajok szerinti besorolás, amiből jelenleg nyolc található a játékon belül: beast, dragon, mech, demon, murloc, pirate, totem, elemental. Mi az eredetük ezeknek a fajoknak, és jelenleg milyen hatásuk van a játékra?

Mech

A Goblins vs Gnomes kiegészítővel mutatták be az masinákat, amik rögtön hatalmas hatással voltak a metára, –és ez nem is változott egészen addig, amíg a rotáció miatt eltűntek volna a Standardból. Legendásan erős kártyák tartoznak a mechek közé, –mint a Chillwind Yetit felváltó 4 drop, a Piloted Shredder, a Big Game Hunter kedvenc célpontja, a Dr. Boom és a halálos Boom Botok, a minden mechekre épülő pakli alapköve, a Mechwarper, a legjobb semleges gyógyító lap, az Antique Healbot, vagy a játék egyik legerősebb 2 dropja, a Shielded Minibot. A mechek köré konkrét paklik épültek, ezek közül a legerősebb minden kétséget kizáróan az elképesztően gyors Mech Mage volt, ami Wildban még mindig fel-fel tűnhet néhány játékosnál. A Goblin vs Gnomes rotálása óta, minden kiegészítőben kiadnak néhány mech lapot, de jelenleg Standardban szinte egyáltalán nem találkozni ezzel a típussal.

Pirate

I’m in charge now! Sokakban még rossz emlékként élhet a Patches the Pirate, hiszen a Mean Streets of Gadgetzan megjelenésétől egészen a Knights of the Frozen Throne érkezéséig a Pirate Warrior volt az, ami a meghatározta a metát. Mindenki csak ezt a decket akarta counterelni, de nem volt egyszerű. Gyors volt, olcsó és egyszerű. Majdnem 9 hónapig folyamatosan a Tier 1-ben találhattuk meg a paklit, ami elképesztő teljesítmény. A pirate lények azóta kiegészítő elemei lettek a deckeknek, köszönhetően a Patches the Pirate nerfnek, így nem kell félteni a kalózokat: mindig lesz számukra hely. Wildban természetesen azóta is stabil a Pirate Warrior, így ha valaki szeretne nosztalgiázni nyugodtan tehet vele egy próbát.

Murloc

A kis békaemberek a classic kártyák kiadása óta próbálkoznak azzal, hogy szerves részét képezzék a játéknak, ami többé-kevésbé össze is jött nekik. A Murloc (Anyfin) Paladin lassú combo deckként kezdte, jelenleg egy nagyon gyors tempo változatként hódít, a Shaman mindig is próbálkozott a Unite the Murlocs quest köré egy paklit építeni, de a kreativitás nem ismer határokat: a mostani standard formátumban az offmetában lehet Murloc Magekkel találkozni, amikkel akár a legend rank is elérhető. A Journey to Un’goro 2019-es áprilisi rotálása miatt biztos, hogy megcsappan majd a tisztán murlocokra építő paklik népszerűsége, kivéve akkor, ha a Blizzard újabb békaembereket ad majd ki az érkező kiegészítőkben.

Dragon

A sárkányok a Classic setben is fontos szerepet töltöttek be, de az igazi kiugrást a Blackrock Mountain kiegészítő jelentette. A szinergiákra építő paklik fantasztikus sikereket értek el, elég csak a Dragon Priest tündöklésére gondolni. Más classok is próbálkoztak több, de inkább kevesebb sikerrel: a Dragon Paladin és a Dragon Mage meg sem tudta közelíteni a Priest eredményeit. A kulcskártyák között az Azure Draket érdemes kiemelni, ami annyira meghatározó és erős volt, hogy inkább áttették Hall of Famebe, így csak Wildban lehet összefutni vele. Jelenleg a sárkányok közül a Twilight Drake és a hatalmas legendary dragonoknak (Ysera, Alexstraza, Deathwing) van létjogosultsága a paklikban, kivételt képez a Priest, ami a Duskbreaker miatt kénytelen több sárkánnyal is játszani, így egy hybrid Dragon-Control verziót fejlesztettek ki hozzá, ami nagyjából megállja a helyét a jelenlegi Standard metában. Wildban továbbra is ki lehet használni a Drakonid Operative elképesztő erejét, így ott egy ízig-vérig tempo Dragon Priestet is könnyedén össze lehet rakni. A Blizzard minden kiegészítőben igyekszik újabb sárkányokat kiadni, de a Blackrock Mountain kiesése miatt eléggé szegényes a felhozatal.

A következő cikkben hamarosan érkeznek a démonok, totemek, beastek és az elementálok.

Nektek mik voltak a kedvenc fajspecifikus paklijaitok? Szerintetek jó irányba fejleszti a Blizzard a fajokat?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!