Átigazolási pletykák: NBK nem megy sem a Cloud9-ba, sem a FaZe-be

A híresztelések szerint a G2 keresztbe tesz apEX és NBK eligazolásának, –így egy darabig még biztosan kispadon maradnak a franciák.

DeKay legfrissebb beszámolója szerint Nathan "NBK" Schmitt hatalmas kivásárlási árral bír, ami visszatartja a top szervezeteket is a kivásárlásától. Dan "apEX" Madesclaire, a G2 másik kispadra ültetett játékosa is hasonló cipőben jár, ezért egy ideig valószínű, hogy nem látjuk őket a világelitben versenyezni.

Az észak-amerikai újságíró egy új szériában írt a két profi helyzetéről. A Sources Say (a források szerint) című cikksorozatban olyan meg nem erősített átigazolási és háttérhírekkel foglalkozik, melyeket vagy a forrás hitelessége, vagy a saját ismeretei alapján valószínűleg igaznak tart. Éppen ezért ez inkább egyfajta pletykarovat, érdemes így is kezelni a következő állításokat. Most, hogy ezt tisztáztuk, nézzük meg, milyen információkat tudtunk meg a riportertől!

Riport: Ex-G2 játékos érkezhet a Cloud9-ba

Alig tette be a lábát FNS, máris azt rebesgetik, hogy kikerül a Cloud9-ból és egy francia játékos váltja majd.

A Cloud9-nak jelenleg nincs ötödik játékosa, hiszen Pujan "FNS" Mehta kispadra került. Az biztos, hogy mostanában egy európai játékossal gyakoroltak a többiek, a jelek szerint ez NBK lehet. Viszont DeKay értesülései szerint ez az átigazolás közel lehetetlen, mert apEX és az ő kivásárlási ára külön-külön több, mint Jake "Stewie2k" Yip árcédulája volt pár hónappal ezelőtt. Ha belegondolunk abba, hogy az Immortals rekord összeget fizetett az amerikai játékosért, akkor feltételezhetjük, hogy a Cloud9 FNS 200 000 dolláros kivásárlása után nem szeretne annyit letenni az asztalra mostanában, mert már így is sokat veszítettek.

DeKay azt hallotta az ESL One Belo Horizonte alatt, hogy a G2 nem hajlandó tárgyalni az összegről, így nincs mese, meg kell várni, hogy lejárjon NBK szerződése. Arról már nem szól a fáma, hogy ez pontosan mikor is következik be. Amiről viszont igen, hogy a Cloud9 kénytelen lesz FNS-t használni a következő versenyeiken. Az irányító marad Tarik "tarik" Celik, míg ő maga támogató szerepbe kényszerül. Ha DeKay-nek igaza van, akkor ez az állapot nem csak egy-két tornát jelenthet, hanem akár hónapokat is.

NiKo vezényletével nyert Brazíliában a FaZe!

Eleinte versenyben volt a mouz, de az öt pályás párharcban jobbnak bizonyult a FaZe.

A FaZe szintén bejelentkezett NBK-ért. A probléma ott is az árával van, ugyanis a tulajok nem akarnak annyit fizetni érte, mint tavaly Ladislav "GuarduaN" Kovácsért vagy Nikola "NiKo" Kovač-ért. Ettől függetlenül persze megtörténhet DeKay szerint ez az igazolás, de ahhoz előbb a vezetést kell meggyőzni róla. Nem lesz egyszerű menet már csak azért sem, mert Jørgen "cromen" Robertsen brazíliai formája után könnyen bebiztosíthat magának egy végleges helyet a kezdőben, és sokkalta olcsóbb megoldás lenne Olof "olofmeister" Kajbjer pótlására a norvég játékos.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!