Ilyen buta indokkal még nem bukott el csapat TI selejtezőben

Ilyen buta indokkal még nem bukott el csapat TI selejtezőben

A Midas ötödik játékosa lelépett egy mondvacsinált ürüggyel, emiatt pedig feladni kényszerültek az utolsó meccsüket.

A dél-amerikai TI8 selejtezőkben egyetlen mérkőzése maradt a Midas Club-nak, egy győzelem esetén pedig lett volna sanszuk a továbbjutásra. Igaz, hogy az egy megszerzett győzelmük mellett három vereséget is elkönyvelhettek, de a Thunder Predator elleni esetleges diadal legalább egy tiebreaker-t biztosított volna számukra a playoff-os helyért.

Ez a mérkőzés azonban soha nem történt meg, hiszen a Midas egyik játékosa –név szerint Sooths– egyszer csak eltűnt az internetről egy mondvacsinált indokkal, és csak órákkal később jelentkezett be újra. A szomorú ebben az, hogy a szabályzat szerint, ha egy játékos hiányzik, és nincsenek stand-inek nevezve, nem folytathatja az együttes. A Midas-nál pont ez a nem éppen szerencsés helyzet állt fent; így nem volt más választásuk, mint az utolsó játék feladása, ezzel pedig elbukták az utolsó lehetőségüket.

Tweetek

Később a Midas Club elnök-vezérigazgatója, –Filipe Astini– elmesélt a Twitteren egy beszélgetést, melyben Hyko-val váltott szót a történtekről. A Cybersports pedig volt olyan kedves, hogy portugálról lefordították, így az igazán érdekes és röhejes információk is napvilágot láttak:

"Nos, így ért véget az álom. Különös híreket hallottam a @Hykozz-al való beszélgetésünk során, és meglepődtem, hogy egy "profi" játékos megtenne ilyet. Nagy kár, a srác ezzel minden esélyét megölte a Dota-ban, és az életében is gondjai lesznek, ha ilyen indokokat hoz fel."

A Steam chat Astini bíztatásával kezdődik a paiN Gaming elleni vereség után. Igyekezett feldobni a csapata hangulatát, és úgy tűnt ezek után minden rendben is van. Ez addig tartott, amíg egy beszélgetésen kívüli személy nem tájékoztatta őt a fura helyzetről:

Hyko ezután bedobta a Sooth-al közös chatlogját, ahol a Midas játékosa azt mondta, hogy segítenie kell az anyjának. Hyko megkérdezte tőle, van-e valami lehetőség a kompromisszumra:

Astini hitetlenkedve fogadta ezt az infot és kérte Hyko-t, hogy kellő komolysággal magyarázza meg a helyzetet. Mivel a csapatnak nem volt olyan stand-inje, akit használhatnak, –ezért egyértelmű volt, hogy véget ér számukra a küzdelem, ha Sooths cserbenhagyja őket. A csevegés a következőképpen folytatódott:

Ez volt az utolsó megosztott beszélgetés. Astini azt állította, hogy nem volt semmilyen belső probléma a szervezeten belül ezidáig, számukra ez a döbbenetes hír pedig derült égből villámcsapásként érkezett:

Sooths végül csak megszólalt

Néhány órával Astini kezdeti üzenetei után Sooths visszatért az online világába, és kommentálta a helyzetet. Véleménye szerint a csapattagok nem voltak jók a selejtezők alatt, és úgy érezte, hogy társait nem érdekelte a győzelem.

Egy másik tweetben azt taglalta, hogy ő tulajdonképpen csak egy stand-in volt az ötösben, majd aztán elismerte, hogy a bevásárlóközpontos mese az elég rossz kifogás volt, abban a pillanatban csak ez pattant ki a fejéből, de legalább nem kellett letolnia az utolsó meccset:

Mivel senki sem rendelkezik belsős információkkal a Midas Club háza tájáról, ezért lehetetlen megmondani kinek van igaza. Ezen a ponton csak az egyik ember szava áll a másikéval szemben. Ami sokkal aggasztóbb: az okozott kár jelentősen rombolhatja dél-amerika hírnevét a közösségben.

Az elmúlt 11 hónapjában a legtöbb ember egyáltalán nem követte a dél-amerikai regionális selejtezőket. A TI8 kvalifikációk alatti két hétben nagyobb figyelmet kaptak, mint az év összes többi részében. Míg a dél-amerikaiak 90 százaléka biztosan mindent megtesz annak érdekében hogy támogassa, és dicsőséget hozzon a térségre, az ilyen incidensek viszont visszavethetik az eddigi pozitív fejlődést.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!