Hans Zimmer keverte újra egy zenekarral a BL himnuszát a FIFA19-hez

Az Oscar-díjas zeneszerző most a FIFA-s világot igyekszik elkápráztatni a BL himnuszának remixével.

Az EA Sports azt ígéri, hogy eddig még sosem hallható módon adják elő a FIFA19-ben a Bajnokok Ligája himnuszát.

A kiadó az Oscar-díjas zeneszerzőt, Hans Zimmert (Vince Staples rapperrel együttműködve) kérte fel, hogy hozza létre a torna híres himnuszának különleges remixét, amely tükrözi a BL nagyszerűségét és mindazt, amit a FIFA 19-nek ad ezáltal. A zene első hivatalos verziója is a "Bajnokok Ligája" nevet kapta, mely maga is egyfajta "remix" volt: Tony Britten angol zeneszerző adaptálta George Frederick Handel "Zadok the Priest-jét", amikor is az Európa Kupa 1992-ben Bajnokok Ligájaként ismételten megjelent.

Ebben az exkluzív színfalak mögötti videóban megcsodálhatjuk hogyan hozza létre az új alkotást a FIFA 19 számára Hans Zimmer, a világ minden tájáról érkező zenészekkel:

Az évtizedek óta tartó karrierjének köszönhetően Hans Zimmer a világ egyik legnépszerűbb és leginkább elismertebb zeneszerzőjévé vált. A zeneművészeti pályafutásának megkezdése után a 1980-as években a filmek és a televíziós sorozatok világába merült el. Zimmer az 1988-as Rain Man című alkotásban nyújtott munkájáért megkapta az első Oscar-jelölését. Azóta több, mint 100 televízió, film és sok más mű zenéjén dolgozott, amelyek közül sok szerzeményéért a legmagasabb díjakra jelölték. Első és egyetlen Oscar-díját az 1994-es Disney animációs The Lion King filmzenéjéért kapta, ezenkívül két Golden Globe és négy Grammy-díjal is büszkélkedhet.

"Ez egy olyan himnusz, amelyet a rajongók világszerte ismernek, egyszerűen ez egy ikonikus alkotás. Amikor a Bajnokok Ligája mérkőzései elkezdődnek, hirtelen a világ megáll. A pályán kívül más nem létezik, mindenki a focira koncentrál. Nem számít, hogy melyik csapatot támogatja valaki, van valami ebben a zenében, amely mindenkit összekapcsol."

Zimmer összehívta a világ 68 legcsodálatosabban játszó zenésztársát, és együtt összedolgozva a londoni AIR Studios-ban elkészítették ezt az új, dinamikus verzióját a himnusznak. Még tréfásan meg is jegyezte a létrehozás közben alkalmazott technikáját, melyet "Zimmerizing-nak" nevezett. Szerinte nem lehet másként ezt csinálni:

"Merésznek és bátornak kell lenned egy ilyen zene megalkotásánál. Készíts valami hatalmasat, vagy inkább maradj otthon."

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!