"A csapat döntött úgy, hogy Happy-nek mennie kell" - kioShiMa

Kio egy TwitLongerben mesélte el, hogy végül miért is kellet szétesnie az EnVy-nek.

Június 20-án érkezett a hír, hogy hosszú szenvedés után az EnVy elengedi a játékosait és egy időre kiszállnak a CS:GO világából.

Riport: Az EnVyUs kiteszi minden CS:GO játékosát

A flickshot.fr értesülései szerint mind a fő-, mind az akadémiacsapatától búcsúzik az észak-amerikai szervezet.

Ez a hír senkinek se lehetett túl nagy meglepetés, hiszen az utóbbi hónapokban egyáltalán nem ment a csapatnak és a roster váltások sem hozták meg a kellő eredményeket. Kio már tegnap elhúzta előttünk a mézesmadzagot, hogy hamarosan elmeséli, hogy mi is történt pontosan, de ezt végül csak éjfél környékén tette meg, pedig eredeti terv szerint már az Asian Games előtt kikerült volna Twittere a közlemény. Akárhogy is volt, nézzük meg mit mesél nekünk az EnVyUs-ról kio:

"Szeretném azzal kezdeni, hogy pár hónapja kerültem az EnVy-hez és motiváltabb voltam, mint valaha. Jobbá szerettem volna tenni a csapatot, de nagyon gyorsan rájöttem, hogy ez nem fog megtörténni az alábbi okok miatt:

  • A csapaton belüli atmoszféra első blikkre is furcsa volt, nem volt egészséges és nem segített azon, hogy jó csapatmunkát hozzunk létre
  • Folyamatos harc volt az IGL és a játékosok között
  • A játékosok több, mint fele nem értett egyet a játékstílussal és azzal, hogy ezt hogyan használtuk ki.

Rengeteg dolgot megpróbáltunk, hogy jobbak legyünk: követtük csak az IGL utasításait, megpróbáltuk magunk meghozni a döntéseket, cserélgettük a szerepeket, rengeteget beszélgettünk, –de sosem jöttünk rá, hogy mi az igazi probléma. Az egyetlen komoly döntésünk az volt, hogy lecseréltük az edzőt, mert erős nézeteltérések voltak az irányító és közte, de mi szerettünk volna csak egy hangot követni. Ezután egyből elmentünk bootcampelni 9-10 napra és az első kettő tökéletesen ment, minden rendben volt, de ahogy elkezdtük elveszíteni a scrimeket motiválatlanok lettünk, és olyan hibákat akartunk kijavítani, amik nem is léteztek. Nem fejlődtünk, és minden ugyanúgy ment, ahogy eddig; nem használtuk ki a teljes potenciálunkat.

Ezekkel a problémákkal még adtunk magunknak egy utolsó esélyt a DH Tours-on, de már úgy vágtunk bele, hogy tudtuk ez lehet az utolsó versenyünk. Továbbra is szenvedtünk és éresztük, hogy drasztikus változtatást kell eszközölnünk. Perpillanat xms-szel és SIXER-rel játszottunk az Asisa Championship-en Shanghai-ban az alábbi okok miatt:

  • A játékosok úgy döntöttek, hogy kirúgják Happy-t a csapatból, mivel néhány fent említett problémáról ő tehetett.
  • RpK nem akart velünk játszani most, mert szeretett volna pihenni egy kicsit a sok csapaton belül harc után"

Ezután kio már csak az Asia Championships-ről beszélt és arról, hogy folytatják a munkát az EnVy nélkül is. Emellett június ötödike óta bootcampelnek, és végül a versenyen nem értek el annyira rossz eredményt, –hiszen a győztes Na'Vi-tól kaptak ki és lettek 3-4.-ek. Azt nem tudjuk, hogy pontosan mi lesz mostantól az ötössel, de szinte biztosan folytatják a munkát, és találnak majd egy másik szervezetet, akitől megkapják a kellő támogatást.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

 

Kövess Minket!