Egyoldalú lett a vb döntő MOTM felhozatala, de a díjazottak is lappal gazdagodtak

Egyoldalú lett a vb döntő MOTM felhozatala, de a díjazottak is lappal gazdagodtak

Franciaország 1998 után másodjára is a magasba emelhette a világbajnoki arany mellé járó trófeát. Didier Deschamps a harmadik ember a világon, aki játékosként és edzőként is a elhódította a legrangosabb címet.

Második csillagot varhatnak a mezükre 2018 júlis 15-e után a franciák, miután a vb fináléban 4-2-re legyőzték Horvátországot. Természetesen az EA sem hagyta ezt szó és kártya nélkül. Gratuláltak Pogbáéknak, majd az egész keretnek adtak in-form lapot:

Ha ez nem lett volna elég, akkor a Man of the Match keretein belül újabb négy franciát tüntettek ki! Külön érdekesség, hogy egyetlen horvát játékost sem ért ilyen megtiszteltetés. Dalic legényei szívvel-lélekkel és becsülettel hajtottak, és mentek előre, –de hiába egyenlítettek Mandzukic öngólja után, a francia erőfocival szemben tehetetlenek voltak. Előbb Griezman végezhetett el büntetőt egy videóbíró által megvizsgált kezezés után, majd Pogba és Mbappé lövése is a hálóban landolt a tizenhatoson kívülről. Lloris hatalmas bakija révén egy szépítés még összejött, Mandzukic mondhatni javította hibáját, –de ennél többre már nem futotta Horvátországnak. A MOTM lapok a következőek:

A világbajnokság további négy különleges lapot is eredményezett: a torna legjobbjának Luka Modricot, a legjobb fiatal játékosának Kylian Mbappét választották, az aranykesztyűt Thibaut Courtois kapta, a gólkirály pedig Harry Kane lett 6 találattal:

Kiosztották a fair play különdíjat is, ezzel Spanyolország vigasztalódhatott. Mindezektől függetlenül ti mit gondoltok, Franciaország megérdemelte a vb címet?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!