A profik többsége nem adna második lehetőséget a VAC bannal rendelkező játékosoknak

Érdekes anyagot készített a betway esports gárdája az ESL One Köln 2018 versenyén; mégpedig azzal a kérdéssel bombázta a profi játékosokat, vajon ők adnának-e második esélyt a VAC tiltással rendelkező játékosoknak?

Nos, ahogy az már a címből is kiderült, a válaszok többsége a nem volt abban a kérdésben, hogy adnának-e újabb lehetőséget azok számára, akik VAC bannal rendelkeznek. A NiP legfrissebb igazolása, Lekr0 totálisan ellene van a dolognak, és még azt sem engedné meg, hogy esetlegesen két év után visszatérjen egy kitiltással rendelkező játékos, az egész esetet pedig akár egy más sportág doppingolásához hasonlította. Ugyanezen véleményen van mertz, coldzera, Nifty vagy akár ide említhetjük Stewie2k-t is, –bár utóbbi kiemelte: csak azokat a játékosokat nem engedné újra játszani, akik konkrétan csaltak; és totálisan elkülönít más eseteket, mint például az iBUYPOWER bundázási botránya.

A norvég rain és a finn allu egy kicsit más véleményen vannak. Ők úgy gondolják, ha valaki viszonylag fiatalon csalt és kapott VAC bant (pl. 13-14 éves korukban), akkor pár évvel később adnának ezeknek a játékosoknak egy második próbát, de ha már kicsit idősebb korban követi el valaki ezt a hibát (pl 20-21 év vagy afölött), nekik már ők sem engednének. A Liquid csapatában is megoszlanak a vélemények: ELiGE azt mondja, ha nem profiként kapta az adott játékos a tiltást, megpróbálhatná mégegyszer, –de ha már profi szinten űzi valaki a játékot, és ott kapja el a VAC, onnan már nincs vissza út. TACO totálisan ellene van a felvetésnek, míg NAF nem igazán tudta eldönteni választását.

KÖVESS MINKET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!