Crossbow javításnak indult, SMG-bug lett belőle

Crossbow javításnak indult, SMG-bug lett belőle

Az izgalmak mellett egy scope-hibát is hozott az új frissítés.

A mai napon bekerült az éles szerverekre is a legújabb, 18-as frissítés. De ezzel együtt egy kisebb hiba is felbukkant, ami az SMG-re szerelhető optikákat érinti.

A hibát bestgirlyuffie fedezte fel, reddites posztjában pedig az alábbi videóval mutatta meg a közösségnek, hogy pontosan miről is van szó:

The recent patch introduced a new bug - Optic color and shape can no longer be changed on SMGs. from r/PUBATTLEGROUNDS

Mint azt láthatjuk, az UMP-n nem lehet állítani az optika színét és a célkereszt típusát. Később azonban kiderítette azt is, hogy ez nem csak a Red Dotot, de a Holo, a 2x és 3x scope-okat is érinti. Kis kutakodás után megtalálta azt az új sort is a kódban, ami feltételezése szerint a problémát okozza: erről alább láthattok illusztrációt. A hiba nem csak a videóban látott UMP-t, de a Vectort –és valószínűleg a Crossbow-t is– érinti.

Egyébként ez azért került be, mert így mindig az ironsight képességeihez igazodik a zeroing. Ugyanis ha a Crossbow-ra feltettünk egy scope-ot, akkor 25-ről 100-ra ugrott a zeroingja Sanhokon, és ezzel együtt a ballisztikai tulajdonságai is változtak. Arra viszont nincs magyarázat, hogy ezt miért alkalmazzák univerzálisan minden SMG-n. A javítás egyébként biztosan nem tart majd sokáig. Addig is, ha találkoztok ezzel a hibával, akkor legyetek türelemmel; mást sajnos nem tudunk tanácsolni.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!