Újabb Dota cicaharc: DeMoN és korábbi csapata verbális csatába keveredett

Újabb Dota cicaharc: DeMoN és korábbi csapata verbális csatába keveredett

A TI8 előtt sok minden nem történik; egyes ismertebb játékosok azonban gondoskodnak arról, hogy ne unatkozzon a nagy közönség.

A héten egy újabb dráma látott napvilágot, ugyanis a Team Admiral volt kapitánya, Jimmy 'DeMoN' Ho elpanaszolta bánatát rajongóinak, miszerint nagyon rossz körülmények között kellett élnie, mikor náluk játszott, és emellett durva bánásmódban is részesült. Persze a Fülöp-szigeteki csapat szintén kiadott egy közleményt, melyben igyekeztek helyre tenni a dolgokat és megcáfolni a vádakat.

Az egyik menedzsernek DeMoN szörnyű életkörülményekre vonatkozó állítása szúrt szemet, és azt mondta, hogy ezt nehéz elhinni. Tény, hogy kicsit túlságosan fényűző leírást adnak a bootcamphez használt házról, de azt állítják, hogy Jimmy saját szobát kapott –míg a fennmaradó négy játékosnak egyetlen helységen kellett osztazkodnia.

A Team Admiral menedzsmentje tovább ment, hiszen az elmondásuk szerint DeMoN-nak olyan luxusban volt része, amelyet a többi játékos nem élvezhetett. Több screenshotot is feltöltöttek, ahol DeMoN a mobil egyenlegének kiegyenlítését kérte, emellett elvileg soha nem költött kajára, hiszen állítólag a csapattársai finanszírozták ezt neki. Valamint nem fizetett a mosodai szolgáltatásért, és ingyenes tornaterem-tagságot próbált szerezni a vezetéstől. Mindezt annak ellenére, hogy ő volt az együttes legjobban fizetett játékosa, társai azonban túl szégyenlősek voltak felhívni erre a figyelmét és jelezni ezt bárkinek is.

Sőt egy kissé fura állítással is előálltak, mely szerint DeMoN szeretett volna még egy úgynevezett "Happy Ending masszázst" is kapni, ha a csapat az összes gyakorló meccsét megnyeri.

Visszaélés, vagy csak kulturális félreértés?

Ami a visszaéléseket illeti: a Team Admiral erre azt válaszolta, hogy a DeMoN-t az eseményekre kísérő személy tulajdonképpen nem is a valódi menedzser volt, hanem a csapat tulajdonosa és szponzora, akit Martinnak neveznek.

Igazat adnak neki abban, hogy a "vizes" incidens valóban igaz (DeMoN megkérhetett volna bárki mást is, hogy hozzon neki vizet, de úgy döntött, elküldi a csapat tulajdonosát az adott feladatra. Ekkora még nem tudta, hogy Martin valójában a csapat tulajdonosa –ő azonban azt hitte, hogy a menedzser–, aki elég rossz néven vette ezt a kérést és felháborodott, hogy mit képzel magáról), hozzátéve, hogy Martin nem sokkal ezután elhagyta a bootcampet, és a további eszkaláció elkerülése végett ki is tiltották (ezzel a szóval fogalmazták meg -a szerk.) onnan. Hozzáteszik, hogy ez volt az utolsó alkalom, amikor ez a két személy valaha is személyes kapcsolatba került egymással.

Persze a sztorinak még nincs vége; kiderült, DeMoN üzeneteken keresztül kapott fenyegetéseket, de Martin azért már bocsánatot kért. DeMoN továbbra is azt állította, hogy egy hosszú és sértő üzenetet kapott, ezért a Team Admiral feltöltött egy képet, melyen a csapat menedzsere DeMoN-nak küldött válasza látható, amikor is elmagyarázta neki, hogy miért volt a viselkedése tiszteletlen a filippínói kultúrával szemben.

DeMoN ésszerűtlen viselkedése

A nyilatkozatok és a bizonyítékként feltöltött képek tovább szaporodtak (ITT megtekinthetitek az angol változatot, melyekben a képek is benne vannak), kiemelve DeMoN állítólagos udvariatlanságát, mivel túlzott bulis életmódot folytat, és –annak ellenére, hogy megpróbálták elintézni mindazt, amit ő kigondolt–, egyszerűen sosem volt elégedett. Sőt, kibukott az is belőlük, hogy maga DeMoN tartotta sakkban a nyereményekkel az együttest, és más szervezet érdekeit is felhozta, hogy megkaphassa, amit akar.

Mindent összevetve, sok fura és különös dolog került felszínre DeMoN helyzetéről, viszont egy kis bepillantást is nyerhettünk egy professzionális Dota szervezet belső működésére. Egyelőre elég meddő ez a vita, azonban az biztos, hogy egy ideig még bőséges témát ad majd a közösségnek.

Mit gondolsz a helyzetről? Elfogadható, ha a játékosok és a szervezők ily módon nyilvánosságra hozzák a sérelmeiket?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!