"A világbajnokságra készülő csapatok már a Wrecking Ball-lal gyakorolnak" - Harsha

A San Francisco Shock elemzője engedett egy kis bepillantást abba, hogyan is látják a karaktert jelenleg a profi játékosok.

Több mint egy hét telt el azóta, hogy az Overwatch legújabb karakterének számító Wrecking Ball tesztidőszaka lezárult, és a karakter bekerült az éles szerverekre. Ugyan a játékosbázis nagy része csak most ismerkedik a karakterrel, a profik nagy része már a PTR-on áttanulmányozta a hőst -és egyesek még scrim-eltek is vele- a minél hamarabbi felkészülés érdekében. Szerencsére mi sem vagyunk elkésve, ráadásul már számtalan oktatóanyag került fel az internetre, amiből rengeteget lehet tanulni. Legutóbb mi Je-hong "ryujehong" Ryu edukációs videóját ajánlottuk a figyelmetekbe. Ha lemaradtatok volna róla, az alábbi cikkünkben tudjátok pótolni.

Wrecking Ball tippek és trükkök egyenesen ryujehong-tól

A Seoul Dynasty játékosa kimerítő oktatóvideóban mutatta be a karakter képességeit és azok helyes használatát.

A karakterről egyébként nagyon megoszlanak a játékosok véleményei; sokan vannak azok, akik hatalmas potenciált látnak benne, míg mások inkább elégedetlenek, -túl OP-nek tartják, vagy egyszerűen nem az Overwatch világába illőnek. De mit gondolnak vajon a profik? -tette fel a kérdést magának a Logitech G egyik producere és elhatározta, hogy felkeresi a San Francisco Shock elemzőjét, Harsha Bandi-t, hogy utánajárjon, miként is állnak hozzá a professzionális játékosok a hőshöz, továbbá milyen kompozíciókban láthatjuk majd a karaktert. 

Nos, Harsha eleget is tett a felkérésnek, és véleménye alapján Hammond nem feltétlenül lesz majd annyira elterjedt a ladderen és tétmeccseken, mint sokan elsőre gondolnák. Ettől függetlenül a karakter egyedisége miatt valószínűleg meg fogja majd változtatni az aktuális metát, az viszont még egyáltalán nem dőlt el, hogy milyen szerepkörben lesz a leghasznosabb, mivel a tank osztály ellenére rengeteg sebzést tud kiosztani és akár második DPS-ként is használható lehet majd. Természetesen további tesztek szükségesek még, Harsha viszont állítja, hogy a casual és profi játékstílus teljesen elkülönül majd egymástól.

A profi csapatok között jelenleg egy versenyfutás folyik az idővel, és mindenki arra próbál rámenni, hogy minél hamarabb beépíthessék a karaktert a stratégiájukba. A Contenders szériák jelenleg egy régi frissítésen játszanak, Overwatch League ugye szünetel, viszont a világbajnokságon már összefuthatunk majd a karakterrel és Harsha szerint a válogatottak már Hammond-dal kísérleteznek és gyakorolnak. Na, de nem is lőném le az interjú minden részletét, -ha kíváncsiak vagytok a további infókra, tekintsétek meg az alábbi videót!

Ti mennyit játszottatok már egyébként a karakterrel?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

 

Kövess Minket!