Idén is visszatér az egyik legnagyobb show, az EPICENTER 2018!

Idén is visszatér az egyik legnagyobb show, az EPICENTER 2018!

Hatalmas színpad, óriási körítés és kiélezett küzdelem vár ránk.

Az EPICENTER versenyek egyik fő jellegzetessége, hogy a szervezők –kívülről is jól láthatóan– óriási pénzeket mozgatnak meg. Gondoljunk csak a mindig kifejezetten magas nyereményalapra, az óriási stadionokra, vagy a fényűzőbbnél fényűzőbb hotelekre. A hátrány azonban, egy ESL-lel szemben az az, hogy évente maximum egy ilyen rendezvényt szerveznek CS:GO-ban.

Szerencsére még épp időben bejelentették az idei EPICENTER 2018-at, ami október 22-28 között lesz Moszkvában. A csoportkört egy stúdióban bonyolítják le a szervezők, míg a rájátszásnak a hatalmas VTB Jégpalota ad otthont. A nyereményalap a tavalyihoz képest némileg megcsappant: 490 ezer dollárral szemben most "csak" 300 ezret osztanak szét.

A verseny helyszíne, a VTB Jégpalota. A befogadóképessége elérheti akár a 14 ezer főt is.

A résztvevő nyolc csapat közül öt direkt meghívást kap, de a szervezők egyelőre nem árulták el, hogy kik lesznek ezek. A másik három helyre pedig elindul egy bonyolult selejtezési folyamat. És itt most tényleg tessék megkapaszkodni! Négy régióban (Európa, Amerika, CIS, Kína) rendeznek egy nyílt, majd egy zárt kvalifikációt. Az utóbbit megnyerő négy csapat helyezéseit megvizsgálják az október 19-ei HLTV ranglistán, aki pedig legelöl van közülük, az direkt meghívást kap.

A maradék három győztes megy a (szintén LAN) Wild Cardra, ahova még meghívnak egy negyedik ötöst. (Ki mer fogadni arra, hogy a Virtus.pro lesz az? –a szerk.) Így kialakul egy négyfős mezőny, ahonnan a két legjobb továbbjut. Ennek a hosszadalmas folyamatnak a végén jön össze az a nyolc csapat, akik megküzdhetnek a konkrét tornán a sok-sok pénzért.

Ha kipróbálnátok magatokat a kvalifikáción, akkor augusztusban négy alkalommal is elindulhattok az európai selejtezőkön. Az alábbi dátumokra kattintva éritek el a kapcsolódó oldalt a FACEIT-en. Minden bátor jelentkezőnek sok szerencsét kívánunk!

Augusztus 19.
Augusztus 23.
Augusztus 27.
Augusztus 31.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!