Szívmelengető történet: nemcsak a közösség, de még a Blizzard is megsegítette a DBM atyját

Szívmelengető történet: nemcsak a közösség, de még a Blizzard is megsegítette a DBM atyját

A kilátástalanságból egyenesen a mennybe jutott a DBM fejlesztője.

Egy WOW játékosnak –legyen az veterán vagy kezdő– nem kell bemutatni a játék talán legnépszerűbb addonját, a DBM-et. Ezt eddig összesen 208 millió alkalommal töltötték le a Curse weboldaláról, és egy idő után akkora népszerűségnek örvendett, hogy még a Blizzard is szót ejtett róla. Beismerték, hogy leginkább az addon miatt kellett megreformálniuk a raidelést, és sokkal nehezebb harcokat tenniük a játékba. Mára már olyannyira elengedhetetlenné vált, hogy sokak szerint a Blizzardnak hivatalosan is be kéne építenie. Egy szó, mint száz: az addon tényleg elképesztően híres, és szinte minden WoW játékos Interface mappájában megtalálható. Ettől függetlenül az élet nem habos torta, és néha a színfalak mögött komoly problémák húzódnak.

Kilenc nappal ezelőtt, a DBM fejlesztője egy igen hosszú blogposztot írt az addon jövőjéről és arról, hogy milyen nehézségek várják jelenleg az életében. Már az első mondatokból hamar kiderült, hogy nagy a baj, mivel az addon korai szakasza óta egyedül dolgozik az egészen és folyamatosan Mythic raidel vagy PTR-on tesztel, hogy naprakész legyen a program. Eközben magánéletet alig él, –csakhogy az utóbbi időszakban beteg édesanyjáról is gondoskodni kell, ami mellett a saját egészségi állapota is megromlott nemrég, mivel csúnyán elfertőződött a szája, amire jó ideig csak halaknak való antibiotikumokat szedett, hiszen nem volt másra pénze. Emellett a gépe is csúnyán megöregedett és a kiegészítő elején azon kapta magát, hogy max 20 FPS-e van egy G'huun elleni összecsapáson. Ekkor már a guildjében is inkább kispadra küldték, mivel esélye sem volt a rendes tudása szerint játszani. A történet sarokpontja, hogy nem a hal antibiotikumok, vagy a csúnya ínyfertőzés, de nem is a folyamatos meló miatt fogyott el lelkesedése. A fordulópont akkor jött el, amikor kispadra küldték a guildjében. Ekkor döntött úgy, hogy megírja ezt a borzasztó szomorú történetet, így senki sem lepődik meg majd azon, hogy a DBM lassabban frissül vagy nem is működik majd. Természetesen nyíltan nem kért támogatást a rajongóktól, de elmondta, hogy másképpen esélye sem lesz arra, hogy folytassa az addon fejlesztést, amit a mai napig imád csinálni.

Ezután hamar megtörtént a csoda, mivel pár órával a poszt megjelenése után 500-ról már 900-ra ugrott a Patreon oldalon a támogatóinak száma. Ekkor én is hozzájárultam ahhoz, hogy tovább tudja fejleszteni az addont, majd reménykedtem, hogy a közösségből még jó páran ezt teszik majd. Arra viszont nem számítottam, hogy pár nappal később már 3000 Patreon-ja lesz (a cikk írásának pillanatában 3181) és a WoW egyik leghíresebb streamere, Asmongold is 1000 dollárral segítette a további munkáját. Természetesen már ez megmelengeti az ember szívét, de a mai nap az is kiderült, hogy a Blizzard sem ült ölbe tett kézzel az ügy felett, hiszen az MSI-al együttműködve elküldtek neki egy "kisebb túlélő csomagot".

Blizzard Surprise

Nem csak egy komplett gépet és perifériákat, hanem különböző ajándéktárgyakat és még egy dedikált BfA Collector's Edition-t is kapott. Adam a kommentek között azt is elárulta, hogy hamarosan már a fogait is rendbe tudják tenni, és végre úgy néz ki, hogy sikerül legyőznie a legerősebb boss-t, ami eddig akadályozta a munkáját: a logisztikát. Patreon-on szerencsére minden egyes mérföldkövet elért, így mostantól teljes állásban dolgozhat az Addonon. Sőt még egy kollégát is feltud venni maga mellé, a támogatók és a közösség kedvessége miatt.

Öröm látni, hogy a gamer –de leginkább a WoW közösség– is így összetud fogni a nemes cél érdekében, ezzel pedig nem csak egy addont, de könnyen lehet, hogy ember életét is megmentették az adományozók. A fejlesztő Patreonját ITT érhetitek el, hogyha ti is szeretnétek segíteni Adam munkáját.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!