"Woxic egy nagyon tehetséges és nagyszerű játékos" - s1mple interjú

A Na'Vi Major utáni teljesítményéről, és az EPICENTER-re való felkészülésről is beszélt az ukrán AWP-s fenegyerek.

A HellRaisers ellen kellett megküzdenie a Na'Vi-nak az EPICENTER 2018 első napján, ahol 2-1-re nyert zeus és csapata. A mérkőzés után a HLTV kapta el s1mple-t egy interjúra ahol a Major utáni online ligák, és az EPICENTER-t megelőző bootcamp-jük mellett sok más érdekes is téma volt.

A Major utáni ESL One New York során már a csoportkörökben búcsúztatok, de azóta az online mérkőzéseitekről újra jó eredményeket tudtok felmutatni. Milyen most a hangulat a csapaton belül és mennyire magabiztosan érkeztetek Moszkvába az EPICENTER-re?

Elég nehéz volt most az online ligákban játszani, nem tudom miért, de az ESEA szervereken 50-60-as ping volt, örülök, hogy ennyire jól tudtunk játszani, 20-ból mindössze 4 pályát veszítettünk. A versenyt megelőzően volt egy bootcamp-ünk, a Major után nem voltunk mentálisan a legjobb formánkban így csak szerettünk volna újra magunkra találni, győzelmekre volt szükségünk, hogy újra magabiztosan tudjunk játszani. Azt hiszem a bootcamp sokat segített.

a Na'Vi a FACEIT Major: London döntője előtti percekben

Min volt a fókusz a gyakorlás során, a szokásos dolgokon túl volt valami különleges amit gyakoroltatok?

A leggyengébb pályáinkat elemeztük, de több időre van szükségünk, szóval a verseny mellett is gyakorolni fogunk. Dust2-n már egész jól játszunk, de ha csak egy pályára gyakorlunk, azt a többi fogja megérezni. Overpass-on kikaptunk az Astralis-tól az EPL-ben, és most a HellRaisers is megfogott bennünket rajta, szóval azt még mindenképp gyakorolnunk kell a következő játék előtt.

Mindenki szemében ti és a Liquid vagytok itt a legerősebb csapatok. Bár most külön csoportban vagytok, de azért van egy kis rivalizálás, hogy melyikőtök tudja majd megszorongatni az Astralis-t?

Nem igazán van rivalizálás köztünk. Szerintem, akik most az EPL-ben játszanak, mind nagyon jó csapatok, min tudják, hogy kell játszaniuk. Talán a Liquid és a FaZe akikre a leginkább érdemes figyelni. A FaZe sokat vesztett mostanában, és még mindig a hibák korrigálásán dolgoznak, de szerintem újra a legjobbak közé érhetnek és akár a versenyt is megnyerhetik. És szerintem az ENCE csapatát is érdemes lesz figyelni, nem volt egy szerencsés mérkőzésük a FaZe ellen, de simán ott lehetnek rájátszásban.

Mesélj kicsit a HellRaisers elleni mérkőzésről. ANGE1-t és bondik-ot nagyon jól ismered, hogyan kezdtétek el ellenük a meccset? A HR elég felemás teljesítményt mutat mostanában, sosem tudni éppen milyen formában vannak.

Kane nagyon jól felkészített minket most is mindhárom pályára. Train-en nagyon jól kezdtünk, Overpass CT oldalát elrontottuk, de Dust2-n tudtunk javítani. Tudtuk, hogy erőszeretettel támadják A lerakót rövidről és hosszúról, így 4 emberes A védelmet játszottunk, amibe bőven belefér, az is, hogy ha nekem segítség kellett B-n.

zeus-sal történhetett egy kis baleset az utóbbi napokban, de elmondása szerint vicces így játszani

Amikor A hosszút támadták négyen vártátok őket, amikor B-t támadták, akkor pedig ott volt erősebb védelmetek. Hogyan sikerült ennyire jól olvasni a játékukat?

Amikor már 5 vagy 6 körös vezetésed van sokkal könnyebb helyzetben vagy, gazdaságilag is. Tudod, hogy az ellenfélnél nem lehet AWP...de nem tudom pontosan, egyszerűen csak jól működött a 4 emberes A védelmünk. B-n meglőttem a kötelezőket, így a többiek gyorsan tudtak forogni és segíteni nekem ha kellett, erős CT oldalt zártunk így. 

Overpass-on az első félidőben mintha szenvedtetek volna, egyáltalán azzal, hogy frag-et találjatok a pályán. Volt valami különleges oka a HellRaisers elleni gyengeségnek Overpass-on?

Overpass-on sokkal nehezebb volt olvasni a játékukat, ha mi B-t erősítettük meg, akkor A-t támadták és fordítva. A CT oldalunk elég gyenge ezen a pályán, szóval muszáj lesz gyakorolnunk azt is.

Woxic egy nagyon érdekes AWP-s játékos, magas érzékenységet használ és így egy fura, gyors rángatós stílusa van. Milyen volt ellene játszani, különösen az AWP párharcokban?

Pontosan tudom, hogy woxic hogyan játszik Overpass-on, most mégis meg tudott lepni, de mindig nagyon élvezetes ellene játszani. Woxic egy nagyon tehetséges és nagyszerű játékos, nem számít milyen érzékenységgel játszik, mindig pontosan tudja mit csinál. Dust2-n talán a csapata túlzott gyorsasága miatt nem volt formában. Magam példájából tudom, hogy ha a csapat gyors támadásokat játszik, nehéz megtalálni a saját játékod AWP-s szerepben. AWP-vel csak le kell tartanod a szöget, igaz? Ha a csapattársaid hamar meghalnak az AK-kal nem igazán tudsz mihez kezdeni. Kimented az AWP-t, vagy próbálsz minél többet exitfrag-elni.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Borítókép és képek: HLTV.org

Kövess Minket!