Negyeddöntőbe jutott Moszkvában a HellRaisers

Negyeddöntőbe jutott Moszkvában a HellRaisers

Bár a Na'Vi ellen kikaptak, az ENCE ellen sikerült korrigálnia DeadFox csapatának.

A tegnapi nap folyamán indult el a Moszkvában megrendezett EPICENTER 2018 versenye, ahol nyolc csapat küzd meg a 295.000$-os összdíjazásért. A HellRaisers azonban már korábban gép elé ült az orosz városban, hiszen ahhoz, hogy a verseny csapatai között találhassák magukat, részt kellett venniük egy szabadkártyás kvalifikáción, ahol a HR mellett ott volt még a Virtus.Pro, az amerikai Swole Patrol és a kínai 5POWER. Az ANGE1 vezette csapat könnyen vette az akadályokat, hisz mind a lengyeleket, mind az amerikaiakat sikerült megverniük 2-0-ra, így kvalifikálni magukat a nagyszínpadra.

Ma már az EPICENTER nagyszínpadán játszik a HellRaisers

Sziky | 18/10/23 09:55 Miután a mousesport belső gondokra hivatkozva visszamondta az idei EPICENTER szereplését, a szervezők a zárt kvalin már elindult, de hamar kiesett HellRaisers-t hívták meg a verseny wild card kvalijára, ahol a Virtus.pro, Swole Patrol, 5POWER csapatokkal küzdhettek meg a maradék kettő darab EPICENTER hely egyikéért.

A HellRaisers az " A " csoportban kapott helyett, olyan csapatok mellett, mint a Natus Vincere, FaZe, és a finn ENCE. A nyitómérkőzésen a Na'Vi ellen léptek pályára, ahol az első pályán, Train-en kapásból egy hét körös előnyre tett szert az első félidőben Terror oldalról az ukrán többségű csapat, a HR pedig megpróbálta megmenteni a mérkőzést, ez azonban nem jött össze nekik, így egy 16-10-es győzelemmel zárult az első meccs a két csapat között. A HellRaisers Overpass-t választotta, ahol viszont ők nyertek 11-4-re Terror oldalon, és sikerült is behúzniuk saját pályájukat 16-11-re, jöhetett a mindent eldöntő Dust 2.

A harmadik pályán azonban már nem azt a HellRaisers-t láthattuk, amit megszoktunk, de ez annak is köszönhető, hogy a Natus Vincere egy nagyon erős csapatnak számít Dust 2-őn. 12-3-as félidőt követően kört sem engedtek a Na'Vi játékosai, így 16-3-al fejeződött be a decider pálya.

A kiesés ellen zajló küzdelemben a HR ellenfele a StarSeries i-Leauge hatodik szezonjának friss bajnoka, a finn ENCE volt. Az első pálya Overpass, melyet ismételten DeadFox-ék választottak. Egy 8-7-es ENCE előnnyel záruló félidőt követően egy szép CT oldalnak lehettünk szemtanúi, melynek köszönhetően 16-13-ra nyert a HellRaisers. A finnek választása Train volt, ahol félidőben ismételten egy 8-7-es eredményt láthattunk az ENCE javára, azonban előnyét nem engedte ki a kezei közül a finn gárda, így a 16-10-es győzelmükkel sikerült kiegyenlíteniük a BO3 szériában.

A decider pálya most azonban Mirage lett, ahol viszont a finnek nem találták magukat, így egy 11-4-es félidőt követően játszi könnyedséggel 16-7-re meg is nyerték, így a HellRaisers nem esett ki a csoportból, és jelenleg ellenfelére vár a negyeddöntőben, –ami szombaton kerül megrendezésre– aki majd a " B " csoport második helyezettje lesz, ahol olyan csapatok nevei olvashatóak, mint például a Ninjas in PyjamasAVANGAR, illetve két amerikai gárda, a Swole Patrol és a Team Liquid.

Borítókép: HLTV.org

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!