"A tagcsere helyett inkább az egyes szerepek újraosztásával próbálunk javítani a játékunkon" - GuardiaN

Moszkvában az EPICENTER-en játszik éppen a FaZe, GuardiaN-t pedig a dbltap munkatársa kapta el egy interjúra.

Az EPICENTER-en már elődöntőben a FaZe miután sikerült tegnap megugraniuk a NiP állította akadályt, mai ellenfelük a Liquid csapata lesz, akiket ha sikerül legyőzniük már a döntőben várhatják ellenfelüket. Az esemény nyitónapján GuardiaN adott interjút, beszélt a CIS régióról, legutóbbi játékon belüli gazdasági változásról és sok minden másról is.re423

Első meccsetek a friss StarSeries győztes ENCE ellen volt, 2-1-re sikerült nyernetek. Mit gondolsz a mérkőzésről, hogyan értékeled az ENCE játékát?

"Nagyon fiatal és nagyon tehetséges játékosok alkotják az ENCE csapatát, nagyon jól játszottak és sosem szabad lebecsülni egy olyan csapat mint ők. Ugyanakkor sok csapatnak lehetnek előnyei velünk szemben, rengeteg online mérkőzésen vagyunk túl, és hiába a változtatások csapaton belül, könnyen kihasználhatják a pillanatnyi gyengeségünket. Úgy gondolom még mindig nagyon erősek vagyunk a legtöbb pályán, nyilván az itt jelenlévő mezőnyből a Na'Vi és a Liquid a két legerősebb csapat, de az ENCE is remekül játszott."

Beszéljünk kicsit a CIS régióról. Rengeteg verseny van mostanában ebben a régióban, te mint az egyik legjobb CIS játékos hogyan látod ezeket az eseményeket?

"Az EPICENTER mindig is különböző volt a többi eseménytől. Talán mondhatom azt, hogy a szervezés sokkal jobb, mint a StarSeries esetében, valószínűleg a nagyobb rendelkezésre álló összegek miatt, ugyanakkor a StarSeries-re sem mondhatjuk, hogy bármiben rossz lenne. Az EPICENTER mindig készül valami kis plusszal, valami meglepetéssel. Mindig nagyon szép a színpadkép és tudják, hogyan dobhatják fel mind a játékosok, mind a nézők hangulatát a megszokott versenyektől eltérően."

az EPICENTER idén is lélegzetelállító színpadot varázsolt a nézők elé

Mit gondolsz a CS:GO legutóbbi változásairól? Gondolok itt az AUG és SG553 árának csökkenésére, a pisztolykörök megváltoztatására és az egész gazdasági frissítés okozta hatásokra. Előnyére válhat a játéknak vagy épp ellenkezőleg?

"Nem mondanám egyértelműen sem pozitív, sem negatív változásnak. Ha új metát vezetsz be csak a világ legjobb csapatai lesznek képesek hamar alkalmazkodni hozzá. Nekem személy szerint tetszenek a változások, különösen, hogy mindkét fél teljes felszerelést tud mostantól vásárolni már a harmadik körben. Picit az 1.6-os időket hozza vissza, amikor nem volt annyira népszerű a forcebuy."

A Major óta ugye irányítói szerepcserén vagytok túl. Milyenek látod Niko irányítását? Sokat változott a csapat játéka az eddigi karrigan által irányítotthoz képest?

"Őszintén szólva nincsenek túl jó eredmények mögöttünk az utóbbi időből, de a tagcsere helyet inkább az egyes szerepek újraosztásával próbálunk javítani a játékunkon. Úgy döntöttünk, hogy Finn (karrigan) támogató szerepet fog betölteni a csapatnál és Niko fog irányítani. A tagcserék sokkal nehezebben működnek, és ritkábban is válnak be. Niko-nak még időre van szüksége, nem látjuk még, hogy mennyivel jobb így a játékunk, de mindent beleadunk és idővel remélem újra a legjobbak lehetünk majd."

KÖVESS MINKET FACEBOOK-ON!

Borítókép és kép: HLTV.org

Kövess Minket!