A profik szerint csak idő és gyakorlás kell az AUG és SG metához

A profik szerint csak idő és gyakorlás kell az AUG és SG metához

Elég idő telt már el a frissítés óta, –lássuk hogyan vélekednek a profik a gazdasági változásokról, mennyire változott szerintük a játék.

Rengeteg alkalommal kitárgyaltuk már, hogy a legutóbbi fontos frissítés a CS:GO-hoz milyen újdonságokat hozott, és azok hogyan hathatnak majd ki a játék egyes elemeire. Az EPICENTER alkalmával a dbltap munkatársa vette a fáradtságot és mivel talán már elegendő idő telt el ahhoz, hogy valóban hatása legyen egy-egy újdonságnak, megkérdezte a profi játékosokat és elemzőket, ők hogyan látják a jelenlegi metát.

chat

Az aktív játékosok mellett, a CS:GO másik oldaláról figyelők is felszólaltak, launders és Thorin is kedveli a jelenlegi metát, előbbi szimplán úgy fogalmazott, hogy "végre átugorhatunk néhány fölösleges kört", míg Thorin szerint az arany középutat sikerült megtalálnia a Valve-nak, –azok számára is kedvező a jelenlegi pisztolykörös taktika aki épít rá és továbbra is előnyt kovácsol belőle, valamint azok is megtalálták számításukat akik inkább elengedik azt, hiszen hamarabb koncentrálhatnak a teljes felszereléssel induló körökre.

"Nekem tetszik, sokkal pörgősebb így a játék eleje és több lehetőséget is ad a csapatoknak. A két irányzékos fegyverben pedig szerintem nagy lehetőségek vannak, de sok idő kell megtanulni jól és eredményesen használni őket." - ANGE1

Qikert, az AVANGAR irányítója és a Liquid játékosa, TwistZz is hasonló véleményen vannak. Mindketten örülnek –különösen a játék gazdaságát ért frissítésnek–, de míg előbbi inkább annak örül, hogy nem veszíthetnek sokat egy elbukott pisztolykörön, addig a fiatal kanadai a szélesebb lehetőségeknek és jobb kiegyensúlyozottságra helyezi a hangsúlyt.

"Az SG553-at és a Tec-9-t még nem igazán használtam, inkább a Five-Seven pisztolyra veszek rá egyre többször, de tetszik ahogy a gazdaság változott. Gyakorlatilag egy haszontalan körrel kevesebb ha bukod a pisztolykört." - Lekr0

"Egyenlőre még maradunk a bevált M4 és AK használatnál, de idővel, ahogy megtanuljuk használni az AUG-ot és az SG-t szerintem váltani fogunk." - Aerial

Az én személyes tapasztalatom szerint alacsonyabb szintű MM és FACEIT mérkőzéseken nagyon nincs még a játékosok fejében a jelenleg sokkal kifizetődőbb második körös fulleco bukott pisztolykör után. Ti hogyan látjátok a változásokat, mennyire szeretitek használni a két oldal irányzékos AR fegyvereit?

A játékosokkal készített teljes videót itt nézhetitek meg:

KÖVESS MINKET FACEBOOK-ON!


Kövess Minket!