Vége az Astralis veretlenségének: a franciák megleptek mindenkit

Vége az Astralis veretlenségének: a franciák megleptek mindenkit

Nem sokan gondolhatták, hogy pont a másodhegedűs franciák fogják megállítani a világelső dánokat.

Az Astralis lassan egy éve tartó egyeduralmáról már többször értekeztünk hosszú oldalakon át; elemeztük a játékukat, tanultuk a stratégiáikat. Jelenleg a két legnagyobb online ligában az EPL-ben és az ECS-ben játszanak a dánok, –mindkettőben magasan verik a mezőnyt–, de utóbbiban közel tökéletesre sikerült az összes mérkőzésük. 10 csapat szerepel az ECS 6. szezonjában, így mindenki 9 db Bo2-es mérkőzést játszik, tehát összesen 18 pályát. A dánok már lejátszották az össze pályájukat, a tabella élén biztos továbbjutók az offline rájátszásba és 18 pályából mindössze egyszer kaptak ki. Hogy kitől? Nem, nem a Faze vagy a Na'Vi, vagy esetleg a mouz csapata volt erősebb, hanem az LDLC.

Astralis vs. LDLC - Dust2, Overpass

A franciáknak még csak a negyedik mérkőzésük volt ez, míg a gla1ve vezette Astralisnak már a 9. Az új metának köszönhetően a nyert pisztolykörrel a dánok csak két körös előnyt tudtak kiépíteni a meccs elején, utána viszont az LDLC védelme mintha betonból lett volna öntve. Egy kört engedtek csak ellenfelüknek támadni, 3-12-re nyerték meg a félidőt. A mérkőzés második része hasonlóan indult, mint az első, Astralis nyert pisztoly-, és antieco kör, majd LDLC fegyveres körök. Az állás 5-15 volt, 10 db meccspontot csücsültek a franciák, –és bár elég nehezen, de csak sikerült győztes körre váltaniuk, 14-16 lett a végeredmény.

az ECS 6 európai tabellája

Overpass-on az első féidőben újra senki sem hitt a szemének, az LDLC brutális támadó köröket játszott, ALEX és AmaNek megállíthatatlannak tűntek, a dánok védelme egyszerűen összerogyott az franciák támadásai alatt. A 4-11-es félidő után, mintha megismétlődni látszott volna minden, csak ezúttal az Astralis tudott betámadni 11 kört, így hosszabbításhoz értek a csapatok. Kettő, extra 6 körös játékidőre is szükségük volt, de végül egy szoros meccs még szorosabb második hosszabbításában az Astralis tudott győzedelmeskedni.

A dán csapatot így egyedül az LDLC tudta legyűrni; enyhén ironikus, hogy pont ők, mivel mérkőzéseik felét lejátszva bőven kieső helyen állnak.

KÖVESS MINKET FACEBOOK-ON!

Borítókép és kép: HLTV.org

Kövess Minket!