NiKo több profit is meggyanúsított a füst trükk használatával

NiKo több profit is meggyanúsított a füst trükk használatával

Elszabadultak az indulatok a MIBR vs. Astralis meccs után.

Tegnap kezdődött az ECS 6. szezonjának offline döntője, parázs meccsek voltak mindkét csoportban, de a MIBR vs. Astralis mérkőzés után egy merőben szokatlan visszhang alakult ki, mind a profi játékosok, mind a közösség tagjai körében.

A mérkőzés egyébként valóban izgalmas volt, mindkét csapat szépen játszott, a második pályán kétszer is hosszabbításra került sor és végül a MIBR került ki győztesként a Bo3-as ütközetből. Az igazán érdekes dolgok, azonban csak a mérkőzés után kezdődtek. A FaZe Niko-ja volt az, aki ha csak virágnyelven is, de rákérdezett, hogy Andreas "Xyp9x" Højsleth mégis hogyan tudott belőle egy bizonyos fraget füstön keresztül?

Aztán azt is elmondta, hogy nem nevez meg sem játékost, sem csapatot, de fordult már elő, hogy játékosok a füsttel trükköztek. Ez pontosan annyit jelent, hogy jó ideje már köztudott, hogy az Nvidia kártyák beállításaiban el lehet érni egy olyan opciót, amivel túlzás, hogy át lehet látni a füstön, de mindenképpen segít a mögötte közeledő ellenfél észrevételében. Nem volt egyedül véleményével, hamar megérkezett TACO aki szerint, "A játékosok nem beszélnek róla, de köztudott, hogy egyesek immár hónapok óta használják. De ezzel nem azt mondom, hogy az Astralis is használta volna."

Természetesen az Astralis játékosai is megszólaltak, mind gla1ve, mind Xyp9x biztosította a rajongókat és a játékosokat is, hogy a csapat egyik tagja sem él ilyen eszközökkel, sosem használták az Nvidia ezen beállítását.

"Sosem használtam az "nvidia beállításokat", egyszerűen láttam a lábát a képernyőmön. Nem tudom, hogy a klipben miért nem látszik. Ugyanakkor elszomorító, hogy profi játékosok ilyen következtetésekre jutnak. Mindannyian tudjuk, hogy évek óta bugosak a füstök megfigyelő módból." - Xyp9x

Teljes mértékben igaza van Xyp9x-nek, rengeteg alkalommal láthattuk már, hogy nem csak a füstöknél, de egyszerű célkereszt elhelyezésnél is mást látunk mi nézők az adásban, mint maguk a játékosok a monitorjaik képernyőjén. A MIBR edzője YNk, és a csapat irányítója FalleN is elmondták véleményüket, mindketten arra hívják fel a figyelmet, hogy ne legyünk buták, évek óta ismert hibák ezek, nem gondolják, hogy a dánok bármilyen piszkos módszerhez folyamodtak volna.

Magam sem gondolom, hogy az Astralis bármelyik tagja használta volna ezeket a beállításokat csak azért, hogy előnyhöz jussanak a füstök másik oldalán, ugyanakkor az, hogy Niko és TACO is ennyire magabiztosan állítják, hogy bizony van a profik közt olyan aki aktívan használta, megoszthatja a közösség véleményét.

KÖVESS MINKET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!