"Van egy kis rivalizálás is köztünk és az Astralis között" - A MIBR lesz a dánok ellenfele az ECS döntőjében

A HLTV a Made in Brazil csapatának edzőjét, YNk-t kapta el egy interjúra, ahol kifaggatták a North-tal szembeni győzelemről és a közelgő ECS döntőről is.

Az elődöntőben magabiztosan verte a North csapatát a MIBR, így ők lesznek ma az Astralis ellenfelei az ECS 6. szezonjának döntőjében. A csoportkörökben már sikerült 2-1-re nyerniük a világelső dánok ellen, ma este viszont újra elő kell húzniuk azt a bizonyos nyulat a kalapból, ha FalleN-ék azon kevés csapat egyike akarnak lenni, akik döntőt tudtak nyerni az Astralis ellen.

Különösen alakultak a North elleni vétók, Dust2-t hoztátok ki utolsó pályának, pedig bent volt még Cache is. Mi volt a döntés hátterében?

YNk: "Igen, átnéztük FalleN-nel mindkét pálya adta lehetőségeket, a North szemszögéből is, megnéztük hogyan játszanak Dust2-n és úgy gondoltuk, hogy azon a pályán jobban el tudjuk majd kapni őket. Tulajdonképpen azt választottuk, ami szerintünk gyengébb pályája a North-nak. Bár nem játsszák sokat Cache-t, az utóbbi időben szépen gyűjtötték rajta a győzelmeket, így azt gondoltuk, hogy Dust2 talán kényelmetlenebb lesz majd számukra."

Számítottatok rá, hogy Train lesz a választásuk, vagy mit gondoltatok melyik pályával kezditek majd a mérkőzést?

YNk: "Train-re vagy Dust2-re számítottunk, utóbbi pályán nincsenek túl jó eredményeink a múltból, szóval ezt a két pályát tartottuk a legesélyesebb North választásnak. De amikor először ültem le gondolkodni úgy láttam, hogy gyakorlatilag bármelyik pályával felléphetnek ellenünk, így szinte mind a 6 helyszínre készülnünk kellett. Az egyetlen amiben biztosak voltunk, hogy Nuke-ra nem kerül majd sor." (nevet)

Inferno-n elég sok gondotok volt támadó oldalon, mi volt a probléma?

YNk: "Azt hiszem az volt a gond, hogy nem tudtuk időben felismerni és nem tudtunk időben alkalmazkodni a játékukhoz. Ők egy olyan csapat, akik mindig kézben tartják a kört, ők választják meg merre folyjon tovább a harc, és nekünk egységként, csapatként kell játszanunk ellenük, ha eredményesek akarunk lenni. Ezzel szemben túlzottan is az egyéni megmozdulásokra fókuszáltunk, és rengeteg hibával játszottunk, ami ahhoz vezetett, hogy tökéletesen tudták irányítani a gazdaságot is. Igazán erős CT oldalt mutattak, gratulálok nekik."

Dust2 T oldala pont ellenkezőleg alakult, aztán a második félidőben picit megtorpantatok, és csak az időkérés után sikerült lezárnotok a pályát. Volt valami különleges amit át tudtatok beszélni, amin tudtatok változtatni az időkérés után?

YNk: "Nagyon jól tudtuk olvasni a játékukat, még azokban a körökben is, amiket elbuktunk, a félidőben pedig azt mondtam nekik, hogy remekül alakultak a dolgok, ezt a játékot kell folytatnunk tovább. Valóban, nehezen ment a meccs lezárása, fel tudtak ránk zárkózni a gyors támadásaikkal, de rájöttünk, hogy csak összeszedettebbeknek kell lennünk, és menni fog. Nagy előnyünk volt még ekkor is, így nem kellett forcebuy köröket játszanunk, nyugodtan eco-zhattunk, hogy aztán mindenünk meglegyen amire szükségünk volt. A végén újra a saját játékunkat tudtuk játszani, és sikerült befejeznünk a pályát."

Az Astralis-t már elkaptátok egyszer ezen a versenyen, ők azonban olyan csapat akik nagyon gyorsan tanulnak a hibáikból. Mit terveztek, hogy ez most ne fordulhasson elő?

YNk: "Nehéz dolgunk lesz, már az sem könnyű feladat, hogy elkapd az Astralis-t egy Bo3-ban, de kétszer ugyanezt, ugyanazon a versenyen még nehezebb megcsinálni. Van egy kis rivalizálás is köztünk, az utóbbi időben rengetegszer találkoztunk, hasonlóan, ahogy tavaly a FaZe szintén az Astralis ellen. Amikor gyakran találkozol egy adott csapattal, szinte egy teljesen más metát alakítotok ki ellenük, az Astralis is olyan köröket játszik ellenünk, amiket más csapat ellen nem szoktak, és mi is hasonlóan készülünk. Nagyon ott kell majd lennünk fejben is, olvasnunk kell, hogy mit, mikor és hol fognak csinálni, ugyanakkor nem koncentrálhatunk túlzottan csakis a mentális fölényre. Nagyon könnyen veszíthetünk köröket, ha túlgondoljuk a dolgokat és elfeledkezünk a saját taktikánkról."

Amikor gla1ve-vel beszéltem a csoportkörös meccs után, az egyéni megmozdulások fontosságát emelte ki, különösen FalleN és fer részéről. Egyetértesz ezzel, valóban ők ketten voltak azok, akik játékával sikerült megugranotok a dánok jelentette akadályt?

YNk: "Mindenképpen erős volt mindkettejük játéka, FalleN 80 fragjéből hatvanat AWP-vel szerzett és fer is remekül játszott, de nem mondanám, hogy ez volt a győzelmünk egyetlen kulcsa. Szorosak voltak pályák, de nekünk sikerült megszereznünk rajtuk a vezetést, aztán az Astralis-nak sikerült felzárkóznia. Ha nincsenek azok a hibák, amiket elkövettünk, nem lett volna szükség FalleN fantasztikus lövéseire, vagy fer megmozdulására Train-en, amikor a 30. körben 4HP-val is le tudott lőni két dán játékost, az eszméletlen volt. Segítettek az egyéni megmozdulások, de ugyanez igaz rájuk is. Gondolj bele, hányszor vesztettünk 1vX helyzetet Xyp9x-szel szemben? Pontosan ilyen egy jó mérkőzés, mindkét csapat fantasztikus CS-t tud játszani, és mindkét csapatban vannak játékosok, akik ha kell egyedül is meg tudnak oldani köröket."

KÖVESS MINKET FACEBOOK-ON!

Borítókép és képek: HLTV.org

Kövess Minket!