Zews vs Warden - Csalt-e a compLexity edzője vagy sem?

Zews vs Warden - Csalt-e a compLexity edzője vagy sem?

Zews es Warden reakciói a "csalásra".

Egy tegnapi cikkünkben már foglalkoztunk az esettel, amikor a coach játék közben mutatott rá egy játékosának monitorára, hogy az végre észrevegye ellenfelét. Elég abszurd szituáció, hiszen ki ne venne észre egy ellenfelet a monitora közepén, a radar segítségével, de a lottót is elveszik, ilyen is megesik.

A probléma itt az, hogy az edző (Warden), aki segített neki, nem szólhat bele a játékba, és nem is mutogathatna a monitorra, kizárólag a freezetime-ban, illetve az időkérések alatt tehetne hozzá bármit is a csapathoz. Ezt nehezményezte is Zews (az MiBR edzője) teljesen jogosan, ugyanakkor a bírók dolga lett volna ezt valamilyen módon szankcionálni. Nehéz eset, mert nem gondolom, hogy volt ilyenre példa, de az biztos, hogy hirtelen reagálni kellett volna rá bírói oldalról. Egyesek szerint a bírók általában a telefonjukat nyomkodják a meccseket alatt, hisz úgysincs soha semmi dolguk. Más vélemények szerint normális, hogy erre a különleges helyzetre nem tudtak hirtelen reagálni.

Utóbbi tábort erősíti zews is, aki szerint nem volt megfelelő az adminok munkája, és egy ilyen esetet igenis észre kellett volna vegyenek. Warden, a compLexity edzője viszont azzal védi magát, hogy teljesen reflexszerűen cselekedett, ilyen helyzetben még nem volt, és egyszerűen ösztönösen ezt tette. Ugyanakkor sajnálja, elismeri, hogy nem a legmegfelelőbb volt cselekedete.

Erről az a véleményem, hogy hihető lenne, de ha te vagy az edző, aki tisztában van azzal, hogy bizony semmilyen módon nem segítheti játékosait, akkor ezeken az ösztönökön bizony felül kell tudni kerekedni, vagy ne legyél edző. Szerintem tudta mi a helyzet, és hozott egy döntést. Csapata pedig végül megnyerte a meccset 16:14-re, szóval számára megérte. Szerintem komoly büntetést érdemelne, tekintve az eredményt, és azt, hogy a szabály az szabály. Ez egyáltalán nem volt fair az MiBR csapatával szemben, az persze más kérdés, hogy ilyen szökőévente egyszer, ha megtörténik. 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!