Mobilgamerek álma: játék elforgatható kijelzőn

Mobilgamerek álma: játék elforgatható kijelzőn

Egészen különleges funkciókkal látták el az LG WINGet, a gamer telefonok következő generációját.Advertisement

A rendszeres játékosok pontosan tudják, milyen fájdalmat okoz, amikor a lakásból kilépve búcsút kell venni a gondosan kialakított gaming perifériától. Szerencsére a játékgyártók mobilos verziókat is kiadnak a legnépszerűbb játékokból, így a zsebünkben bárhová magunkkal vihetjük a gaming élményt. Sok múlik azonban a készülékünkön: az LG erre is gondolt, amikor megtervezte a különös megjelenésű, de a gamerek számára igazi kincsesbányát rejtő WING okostelefont

Elforgatható kijelző

Az LG WING első ránézésre egy teljesen átlagos okostelefonnak tűnik, kézbe véve azonban gyorsan kiderül, miért is különbözik valójában minden más mobiltól. A telefon teljes előlapját egy könnyed kézmozdulattal 90 fokkal elfordíthatjuk - ezzel a főképernyő fekvő formátumra vált, és láthatóvá válik egy 3,9 colos másodlagos, a főképernyő alatt megbúvó kijelző. Az így T alakban elhelyezkedő két képernyőn egyszerre használható két teljesen különböző alkalmazás, de ugyanaz az alkalmazás is futtatható két felületen. Játék közben ez egyrészt azért jelent előnyt, mert a felugró értesítések, de még egy beérkező hívás sem lóg majd bele a játéktérbe a legkritikusabb mozzanatnál. A másodlagos képernyőt ráadásul egyes játékoknál kontrollerként is használhatjuk, így még a saját ujjainkkal sem fogjuk kitakarni a főképernyőn megjelenő játéktér egyetlen pontját sem. Mindez a többi mobilon játszóval szemben hatalmas előnyt jelenthet számunkra.

Az elforgatható kijelző a streamelt tartalmak esetén is jól jöhet, ugyanis mozi-képaránnyal, szélesvásznon a felső fekvő kijelzőn azaz a főképernyőn nézhetjük a videókat, miközben a hagyományos pozíciójú kijelzőn más nézőkkel cseveghetünk. A mobil ráadásul 5G-képes, így – ha a hálózati lefedettség engedi – a villámgyors reakciók is csak rajtunk múlnak majd.

Sokoldalú kamerafunkciók

A második képernyő nemcsak a telefon - eredendően 6,8 hüvelykes - kijelzőfelületét terjeszti ki, hanem plusz markolatot is biztosíthat fotózáskor. Az LG WING előlapján nem találunk szelfikamerát, a 32MP-es lencse ugyanis a készülékházból ugrik elő, amikor éppen szükségünk van rá. A mobil gyorsulásmérője érzékeli, ha szelfi közben véletlenül kihull az eszköz a kezünkből, és azonnal behúzza a kameramodult. A készülék hátlapján további három kamera egy 64 megapixeles ultranagy felbontású, egy 12 megapixeles ultranagylátószögű és egy 13 megapixeles nagylátószögű – kapott helyet. A videós tartalomkészítők számára külön előny, hogy elforgatott üzemmódban egyszerre készíthetünk felvételt a 32 megapixeles előlapi, és az egyik hátlapi kamerával, az eredményt pedig egy, vagy akár két külön fájlba is menthetjük 1:1 vagy 16:9 képarányban. 

Gimbal mobilba rejtve

A mobiltelefonban a világon elsőként bemutatott Gimbal Motion Camera az eszköz másodlagos képernyőjét kényelmes fogantyúként hasznosítja. Ez stabilitást ad a fotózáshoz és videózáshoz, azaz egykezes használattal is rázkódásmentes videófelvételeket készíthetünk. Az LG WING olyan funkciókat kínál, amik jellemzően csak az igazi gimbal kamerastabilizátorokban léteznek: joystick a kamera dőlésszögének szabályozásához, retesz a rázkódások és elmosódások csökkentéséhez, követési mód, pásztázó-követő mód, valamint első személy (first person) mód a dinamikus és ritmikus mozgások rögzítéséhez. A WING ráadásul a felsorolt funkciók ellenére sem nehezebb, mint sok más nagyképernyős okostelefon: a mobil két kijelzővel is mindössze 260 grammot nyom. A rendszert egy Qualcomm® Snapdragon™ 765G 5G processzor és Snapdragon X52 5G modem hajtja, a 4000 mAh-s akkumulátorral pedig akár egész nap játszhatunk a készüléken.

Advertisement

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!