A minőségi törölközők ismérvei

A minőségi törölközők ismérvei

Naponta vesszük kézbe őket, mégis ritkán gondolkozunk el azon, hogy tényleg megfelelő minőségű törölközőt használunk-e.

Néha gyanús, amikor a zuhanyzás után egyes törölközőkkel kétszer annyi idő, mire szárazak leszünk, de utána már elfelejtjük, nem foglalkozunk vele. Ha már a vásárlásnál odafigyelünk az összetételre, akkor egy minőségibb törölközővel komfortosabban fogjuk magunkat a fürdés után érezni.

A higiénia szempontjai

Nemcsak a puhaság és a szárazság adta komfortérzet az, amire oda kell figyelni. A fürdőszoba sok kórokozó színtere lehet, amelyek a nedves légtérben előszeretettel telepednek meg a törölközők anyagában.

A baktériumok különféle betegségek, allergia előidézői is lehetnek. Ráadásul, ha a törölköző még karcos, érdes felületű is, alig várjuk, hogy kimenjünk a fürdőszobából, holott mi sem felüdítőbb, mint egy forró fürdő vagy egy reggeli meleg zuhany.

A divat szerepe

Érdekes módon a törölközők világában is megfigyelhető egyfajta trend. Ha megkérdeznénk egy lakberendezőt, ő biztosan el tudná mondani, hogy mi az aktuális “törölköző-divat”. Az biztos, hogy egy meghatározott színvilágú fürdőszobába nem való akármilyen színű és mintázatú törölköző, nem éreznénk jól magunkat az adott helyiségben.

Nézz körül a Gemini-Duo fürdőszobabútor kínálatában, hogy ki tudd alakítani a számodra megfelelő stílusú fürdőszobát, és hozzá beszerezni a színben és stílusban passzoló kiegészítőket!

A fehér törölközőkről elsőre a szállodai szobák jutnak eszünkbe, hiszen ott tipikusan csak azokkal találkozhatunk. Ha otthonodba ilyet választasz, a letisztult, kifinomult eleganciával találkozol, ugyanúgy, mint a halvány, pasztellszínű darabok esetében.

Az élénk, harsány színű törölközők színben hozzájuk illeszkedő, inkább egyszínű csempék mellé javasoltak. Mintás csempék esetén viszont pont a kiegészítőknél legyünk visszafogottabbak!

Néhány szó a tisztításról

A törölközőket a kórokozók elszaporodásának elkerülése és a maximális fertőtlenítés érdekében célszerű mindig 90-95 fokon mosni. Ugyanúgy, mint az ágyneműket, konyharuhákat. Nagyszüleink idejében a szárítás mellett mindent vasaltak is. Napjainkban ezt ajánlatos elkerülni, ezáltal kímélve az anyagot. Helyette inkább lehetőségeinkhez mérten szárítsuk kint a szabadban, napsütésben a törölközőket, ágyneműket.

Hidegebb időszakokban a Gemini-Duo webáruházban kapható törölközőszárító radiátorok nagy segítségünkre lehetnek! Különböző méretekben és típusokban kaphatók.

Az anyagismeret is hasznunkra lehet

Az allergiások számának növekedése mellett nem árt odafigyelni arra is, hogy milyen összetevőkből készült a törölközőnk. Ha allergiás van a családban, érdemes természetes anyagból készült, környezettudatosabb darabokat választani.

A hypoallergén, vegyi anyagoktól mentes törölközők ráadásul nem képeznek táptalajt a rovaroknak. Az organikus biopamutból vagy bambuszból, modálból készült törölközők ideális választást nyújtanak azok számára, akiknél az ekcéma vagy a pikkelysömör gyakori tünet.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!