Arcfelismerő rendszerrel szigorított a Tencent Kínában

Arcfelismerő rendszerrel szigorított a Tencent Kínában

18 éven aluli játékosként eddig is komoly szabályoknál, és rendszeres ellenőrzéseknek kellett megfelelni a világ másik felén, most pedig egy újabb eszközt vetett be a Tencent.

Amikor a kínai játékiparról van szó, sokaknak rögtön az jut eszébe, hogy mekkora piac is ez, a nagy játékfejlesztők számára kiemelt fontosságú országnak számít Kína, annak ellenére, hogy az elmúlt években borzasztó szigorúan kezdte szabályozni a kínai kormány a 18 éven aluliak videójáték-fogyasztási lehetőségeit.

A gyermekek és fiatalkorúak csak reggel 8 és 10 óra között játszhatnak, és ekkor sem túl sokat, valamint egyes játékok kötelező szüneteket is beiktatnak nekik, ha egyszerre túl sokat nyomnák. Most az ország legnagyobb techvállalata, a Tencent egy új technológiával segíti a szabályok betartatását, a Midnight Patrol, vagyis Éjféli Járőr névre keresztelt program arcfelismeréssel ellenőrzi, hogy ki tartózkodik a számítógép előtt, és természetesen egy központi adatbázisból kiolvassa, hogy akit lát, az felnőtt, gyermek, illetve hogyan áll a kvótája.

A Midnight Patrol ellenőrzése mindenki számára kötelező, aki megpróbálja ezt valamilyen módon kijátszani, vagy kihagyni, azt automatikusan gyermeknek titulálja, és véget ér a móka számára. Egyelőre 60 játékba tervezi beépíteni ezt a Tencent, a jövőben viszont ez a lista minden további nélkül bővülhet.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

(Borítókép: Dotesports

Kövess Minket!