Ezt gondolják a profik egy potenciális CS:GO-világbajnokságról

Ezt gondolják a profik egy potenciális CS:GO-világbajnokságról

A jelenlegi tier 1 versenynaptárba nehéz lenne beilleszteni egy VB-t, de nem lehetetlen!

A Counter-Strike-tól nem idegen elképzelés a világbajnokság. CS:GO-ban korábban az E-frag rendezett felemás sikerű eseményeket ezzel a körítéssel, utánuk a WESG próbálkozott hasonlóval, az utóbbi években pedig az IESF és tagjai. Tegyük hozzá, utóbbi jelentősen eltér az előbbiektől. Nem is koncepció, inkább hírverés szempontjából, hiszen a világ nagyot fordult mostanra. Az E-frag VB-k idején mindenki igyekezett minél többet versenyezni, hogy eleget keressen a karrierje folytatásához – már amikor a szervezők kifizették a díjakat. A WESG pedig a kétmillió dolláros összdíjazásával emelkedett ki 2017-től – már amikor a szervezők kifizették a díjakat.

Természetesen egy világbajnokságon több forog kockán a pénznél. (De a pénz is nagyon fontos eleme az ilyen eseményeknek.) A világ néhány legsikeresebb CS:GO játékosa pedig úgy látja, ha több feltétel is teljesül, akkor hajlandóak lennének indulni egy ilyen tornán. Magisk, NiKo és ropz is egyetértenek abban a Pley.gg-nek adott válaszaikban, hogy a jelenlegi tier 1 versenynaptárba nehéz lenne beilleszteni egy VB-t. Ami ennél is fontosabb azonban, hogy csak akkor mennének, ha mindenki más is. Ezt kb. 2015 óta nem sikerült összehoznia senkinek és nem úgy néz ki, hogy a közeljövőben ez változni fog.

Magisk: „Szerintem ez a szervezeteken múlik. Ha lehetséges lenne a szerződéses dolgok mellett és az Olimpiához hasonlóan valódi büszkeség lenne a tét, akkor el tudom képzelni, hogy lennének nemzeti CS:GO csapatok és a szervezetek hajlandóak lennének kivenni játékosokat [a kezdőből] és engedni őket az országukért küzdeni. Imádnám felvenni a dán nemzeti mezt, ha egy világbajnokság, egy Olimpia vagy valami hasonló lenne. De ehhez sok változás kellene.”

NiKo: „Szerintem működne, biztosan. Jelenleg túl sok verseny van a naptárban és nincs elég hely még egy eseményt beszorítani – főleg egy világbajnokságot, amit mindenki meg akarna nyerni. Szerintem ez egy menő ötlet és a szervezők tudnának dolgozni körülötte, ha akarnak – mármint korábban is volt, a játékosok hajlandóak résztvenni rajta, mert szuper menő érzés az országodért játszani. Továbbá frissítő lenne játszani pár játékossal, akivel egyébként talán még nem játszhattál. Mindenki képviselni szeretné a hazáját. Remélem az e-sport és a CS:GO akkora lesz az én országomban is, mint másokéban, ahol mindenki nézi ezeket. Dániában mindenki nézi a CS-t, szóval az nagyon menő érzés lenne, ha felvehetnél egy nemzeti mezt, miközben mindenki mást is büszkévé tenne az országban.”

ropz: „Valami olyasminek kell lennie, amit minden szervezet és csapat tisztelni fog. Ha nincsenek viták és mindenki tiszteletben tartja, akkor szerintem nagyon menő lenne csinálni egyet és talán még jó lenne a Counter-Strike mezőnyének is, hiszen több nyilvánosságot tudna elérni a sportokat követő közönségből. Az országod zászlaját hordani bárkit büszkévé tenne. Szép dolog a hazádat képviselni. Amint sikeres leszel vagy elértél valami nagyszerűt, elképesztő lesz úgy hazamenni és visszanézni, hogy ezt a hazámért tettem. Szóval igen, nagyon menő lenne.”

Borítókép: HLTV/brcho - saját illusztráció
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!