Worlds 2022: Elvérzett az LEC egyik nagy reménysége, ma a G2-n Európa szeme

Worlds 2022: Elvérzett az LEC egyik nagy reménysége, ma a G2-n Európa szeme

Már csak két LEC-csapat maradt versenyben a 2022-es League of Legends-világbajnokságon.

Hiába érkezett meg 2-1-es mérleggel a csoportkör utolsó meccsnapjára a Fnatic ötöse, nem tudtak élni a lehetőséggel, amelyet maguknak teremtettek meg az első félidőben. A valódi európai "szupercsapat" eljutott ugyan a 2022-es Worlds főtáblájára, azonban nem jött ki számukra a lépés a legfontosabb pillanatokban. Az A csoportból a T1 és az Edward Gaming Hycan lépett tovább a következő körbe, a Fnatic a harmadik, a Cloud9 a negyedik helyen végzett. Ma 21:00 startol a B csoport, az izgalmasnak ígérkező összecsapásokat lolesports.com oldalán követhetitek élőben, magyar kommentárral, ahol értékes dropok várnak rátok!

73,44% és a 0-18

A Group Stage 5. meccsnapja előtt 73,44% esélye volt a Fnatic arra, hogy legalább tiebreakert harcoljanak ki a továbbjutásért. Mindeközben az NA LCS-régió képviselői azért harcoltak, hogy elkerüljék a 0-18-as tragédiát, amely kudarccal örökre beírták volna magukat a LoL történelemkönyvébe. Végül Jensenék rögtön a nyitómérkőzésen megszakították a rossz szériát, Humanoidék legnagyobb bánatára. A C9 leiskolázta az LEC bronzérmesét, ezzel rögtön hatalmas hátrányba került a versenyfutásban az európai klub. A pofonból nem is tudtak felállni, először a T1, majd az EDG is belegyalulta a Szurdokba S1 világbajnokát.

37,5%, amiben reménykedhet a 2019-es MSI-győztes

A G2 Esports számára 37,5% az esély arra, hogy legalább tb-meccset harcoljanak ki a B csoport mai küzdelmei során. A DWG KIA és a JDG Intel Esports Club elleni vereségek után nincsenek könnyű helyzetben caPsék, de ha valakik, akkor ők tényleg tudnak harcolni. Az Evil Geniuses remélhetőleg nem lepi meg úgy az LEC ezüstérmesét, ahogy a C9 tette a Fnatickak, ugyanis ebben az esetben gyakorlatilag fixen elbúcsúzhat a negyeddöntőtől a G2. 

Worlds 2022 - Group Stage - 5. meccsnap eredményei

FNC vs C9 (0-1)

FNC vs T1 (0-1)

C9 vs EDG (0-1)

FNC vs EDG (0-1)

T1 vs C9 (1-0)

T1 vs EDG (1-0)

Worlds 2022 - Group Stage - 6. meccsnap menetrendje

21:00 - G2 Esports vs Evil Geniuses

22:00 - Evil Geniuses vs JDG Intel Esports Club

23:00 - DWG KIA vs G2 Esports

00:00 - G2 Esports vs JDG Intel Esports Club

01:00 - Evil Geniuses vs DWG KIA

02:00 - JDG Intel Esports Club vs DWG KIA

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted a G2 megkaparintja valamelyik továbbjutást érő helyezést?

League of Legends - Már a skineket is újrahasznosítja a Riot

Több támadás is érte a Riot Gamest a League of Legends közösség felől miután a játékosok "újrahasznosított" VFX elemeket fedeztek fel a PBE-re felkerült legújabb Tündérkirályság kinézeteken.