LoL: Csak egy játékost tartott meg a világbajnok 2023-ra

LoL: Csak egy játékost tartott meg a világbajnok 2023-ra

Pont az az idéző maradt a DRX-nél, aki Duke-hoz hasonló eredménnyel büszkélkedhet.

Rengetegen várták, hogy milyen rosterrel vág bele 2023-ban az LCK tavaszi szezonjába a regnáló világbajnok, a DRX. 2022-ben gyakorlatilag a semmiből nyerte meg az év legrangosabb tornáját az az együttes, ahol négy idéző első VB győzelmét ünnepelhette, csak BeryL tudott duplázni. A veterán támogató Duke (SKT, IG) után a második olyan LoL e-sportoló a történelemben, aki két különböző klubbal ért fel a csúcsra. Ami azonban a koreai topos fölé helyezi őt, hogy mind a DAMWON GAMINGben, mind a DRX-ben kezdőként számított rá az edző, amíg Duke TheShy cseréjeként nyert 2019-ben.

DRX 2023-as kezdőötöse: Rascal, Croco, FATE, deokdam, BeryL

Az alsó ösvényen BeryL mellé a DWG KIA egykori lövésze érkezik. Deokdam nem játszott rosszul az idei Worldsön, azonban messze volt attól, hogy a legjobbak között emlegessék a nevét. A felső ösvényen egy ismerős névvel találkozhattok, ugyanis Rascal 2021-ben világbajnoki elődöntőig menetelt a Gen.G-vel, bár több alkalommal is lecserélték őt Burdolra a tornán. A 25 éves veterán topos nagy visszatérőnek számít, ugyanis 2018-ban és 2019-ben annak a Kingzone DragonX-nek volt a játékosa, amelyből végül kialakult a DragonX, majd a DRX.

Dzsungelben Pyosikot Croco váltja, aki a Liiv SANDBOXszal idén egyetlen meccsre került ahhoz, hogy életében először ott legyen a Worldsön, de az utolsó pillanatban elbukott pont a DRX ellen az LCK 2022-es régiós döntőjében. A 22 éves fiatal már bizonyította tehetségét, azonban az átütő siker eddig elkerülte őt. Szintén egy 22 éves, korábbi Liiv SANDBOX játékos csatlakozik a címvédőhöz utolsó építőkockaként. FATE a Kandowng Freecsből érkezik, amely együttessel a középmezőnyben zárt a nyári szezonban. Hiába volt ott FATE mellett Ellim és Teddy, a 6-12-es mérleg és az alapszakaszban elért 7. hely mutatja, hogy nem volt tökéletes a kémia.

A DRX címvédése ilyen játékosokkal legalább akkora csoda lenne, mintha egy LCO-csapat kijutna a 2023-as Worldsre. Mindezek ellenére izgalmasnak ígérkezik a koreai liga tavaszi szezonja, mivel sosem tudni, hogy melyik régi-új ötös tudja a legjobban elsajátítani az új szezon változtatásait.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted a DRX ezzel a kerettel képes lesz megnyerni a 2023-as tavaszi LCK-szezont?