Jarno Opmeer: „Nincs vesztenivalónk”

Jarno Opmeer: „Nincs vesztenivalónk”

Ötfős bajnoki csatával tér vissza az F1 Esports Series a héten, Jarno Opmeer pedig készen áll a kihívásra.

A héten már a szezonzáró futamokkal tér vissza az F1 Esports Pro Championship a képernyőkre. A bajnokságban Opmeer novemberi duplázása után elképesztő ötfős harc alakult ki a címért: mindössze 22 pont választja el jelenleg Blakeley-t, Ronhaart, Boroumandt, Rasmussent és Opmeert úgy, hogy három futam még hátra van. Akár az utolsó kanyarig is mehet a bajnokság, azonban amíg mindenkin hatalmas a nyomás, Opmeer a vesztesek nyugalmával kezdhet bele a hétvégébe az ötödik helyről. Erről és az esélyeiről maga a versenyző is mesélt a szervezőknek – ebből szemléztünk.

A fináléról

„Mi vadászunk a többiekre. Nem érzek semmilyen nyomást, már nyertem két címet. De ha szerzek egy harmadikat, én leszek az első, akinek ez összejön. Csak nyerni akarok! Mindent beleadok, semmit sem hagyok az asztalon. Magabiztosabbnak és gyorsabbnak érzem magam, mint idén bármikor.”

A szezonja fordulópontjáról

„Szerintem idén nekünk Mexikó volt a fordulópont – ez volt a szezonom csúcspontja. Általában erős vagyok ott, de Monzán is az szoktam lenni, szóval semmi sem volt biztos. Monzában kemény napom volt. Szenvedtem kicsit a játékkal, rossz híreket kaptam reggel, kemény volt. De a következő napokban fordult a kocka. Mexikóban tudtam, hogy képes vagyok harcolni, ami elképesztő volt.”

A bajnoki esélyekről és pályákról

„Monza után 56 pontos hátrányom volt Lucashoz képest. Most már csak 22-vel vagyok mögötte, tehát 34 pontot szereztem az első helyezetthez képest két futam alatt. Még 22-t szerezni több, mint lehetséges. Történelmileg [a következő futamhelyszínek] nem a legjobbak nekem. Japánban vagy Brazíliában szerintem a dobogóra sem léptem még... de ha harcolni akarunk a bajnoki címért, akkor nyernünk kell mindhárom futamon vagy ennek a közelében lenni. Néhány futamon, ahol korábban rosszul ment, idén jobban teljesítettem – Silverstone nagyszerű példa erre, szóval nem gondolom, hogy a történelem számít bármit is. Ez azt is jelentheti, hogy még mindig van esélyünk és nincs vesztenivalónk!”

Borítókép: F1 Esports
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!