LoL: Top 5 meglepetés 2022-ben, avagy ezekre senki sem számított

LoL: Top 5 meglepetés 2022-ben, avagy ezekre senki sem számított

Neked melyik volt a legmeglepőbb történés idén a League of Legends világában?

Hamarosan véget ér egy újabb esztendő, így mindenképpen érdemes visszatekinti arra, hogy mi történt eddig 2022-ben a League of Legendsben. Legyen szó e-sportról, a kliensről, esetleg magáról az Idézők szurdokáról, itt van az az 5 meglepetés, ami talán a legmeghökkentőbb volt a többség számára.

Vizicsacsi visszatérése az LEC-be

A legeredményesebb magyar League of Legends e-sportoló tavasszal a GamersOriginnel próbált szerencsét az LFL tavaszi szezonjában, azonban a rájátszás első körében búcsúzott együttesével. Ennek ellenére az Astralis úgy döntött, hogy a Xerxe-Csacsi duó egy szezonra elegendő muníciót mindenképp tartogat magában, ezért leigazolták a veterán párost. A dán klub végül a kilencedik helyet szerezte meg az LEC 2022-es nyári alapszakaszában, igaz jóval jobban játszottak, mint tavasszal. Kiss Tamás jövőre a BIG-ben, a Berlin International Gamingben harcolhat, a német ligában először villanthatja meg oroszlánkörmeit a legendás topos.

A 12.10-es League of Legends-frissítés

Az összes karaktert megváltoztatta a Riot Games abban a patchben, amelynek célja a játékmenet lassítása, az átláthatóság növelése volt. A hősöknek több HP-ja és több ellenállása lett egyik pillanatról a másikra, így gyakorlatilag egy LoL 2.0-t kapott minden idézőnek.

Bluerzor első magyarként megnyerte az EU Masterst

A legjobb magyar dzsungeles a történelmi győzelem előtt már mutatta, hogy bombaformában van, ugyanis karrierje során először felült a spanyol liga trónjára. Subicz Dániel hiába volt az EUM döntőjének legértékesebb játékosa, hiába volt az ERL-régió legjobb erdésze, az LEC-be nem sikerült megváltania még mindig a jegyét. Jövőre a Team Heretics Academyvel védheti meg címeit a regionális ligában, valamint az EMEA Mastersen.

Ki kellett venni a játékból a Vegytech Sárkányt

Januárban gyakorlatilag a semmiből lecsapott a kard, majd a porba hullt a kiegyensúlyozhatatlan szörnyeteg, amelynek újbóli felbukkanására közel 10 hónapot kellett várni. A Vegytech Sárkány zombizása és a dzsungelben eluralkodó köd immár a feledés homályába vész, ugyanis az átdolgozott Vegytech Sárkány egy sokkal visszafogottabb verzióban tért vissza az Idézők szurdokába. 

A DRX megnyeri a 2022-es LoL VB-t

A világbajnokság előtt a szakértők és a fogadóirodák a Top Esports, a Gen.G és a JDG Intel Esports Club végső győzelmét várták, majd a döntő előtt ezt módosították a T1-ra. Végül Fakerék sem tudták megállítnai Deftéket, akik történelmi tettet hajtottak végre, ugyanis a Play-Inből indultak, hogy a Worlds csúcsán találják magukat négy héttel később. Egészen elképesztő, hogy mekkora menetelést láthattatok az idei legnagyobb e-sport tornán, remélhetőleg jövőre hasonlóan izgalmasan alakulnak majd a világ legjobb csapatainak összecsapásai.

Te mit hiányolsz a listáról?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te örülsz annak, hogy visszatért a Vegytech Sárkány?