Ennyi volt, nincs tovább: Bejelentette Faker azt, amitől mindenki félt

Ennyi volt, nincs tovább: Bejelentette Faker azt, amitől mindenki félt

Sokkolta a League of Legends közösségét az, amit Faker megosztott saját oldalán.

Csak egyetlen játékos van a Földön, akinek a nevét minden League of Legends rajongónak kötelező ismernie. Ő nem más, mint a MOBA-k királyának valaha volt legeredményesebb és legjobb e-sportolója, a háromszoros világbajnok, MSI-győztes, többszörös rekorder, akinek még egy saját tornya is van Dél-Koreában. Lee "Faker" Sang-hyeok 26 éves korára elérte mindazt, amiről az idézők többsége vágyakozik, a nagyobb része álmodni sem mer. A brokkoli ősi ellensége, a bukfencezés császára, a rúnamágia tekintélye bejelentette, hogy eddig tartott LoL-os karrierje, ugyanis inkább Dota 2-re vált a továbbiakban.

Faker ezzel indokolta a döntést, amely miatt tüntetések és lázongások törtek ki szerte a világban

„Van egy álmom. Egy álmom, hogy én legyek a világ legjobbja. Ezt az álmomat már valóra váltottam, amikor beválasztottak a League of Legends Hall of Fame-be, a Halhatatlanok csarnokába mint eddig első, egyben utolsó játékost. Mindent elértem már a Riot Games MOBA-jában, nincs motivációm, hogy továbbra is a LoL-lal játszak. Gabe Newell megkeresett, hogy kéne egy arc, aki az idei The Internationalt még vonzóbbá teszi a fiatalok és idősek, e-sport rajongók és laikus gamerek számára. Az ajánlatot elfogadtam egyetlen feltétellel: Yuumi kerüljön át a Valve MOBA-jába, különben nem térek le az eddig taposott ösvényről.”

A LoL G.O.A.T.-jának döntése kapcsán készült egy petíció, amelyet eddig már több mint 30 millióan írtak alá. Ebben azt követelik, hogy a Faker és GabeN között létrejött szerződés azonnal veszítse érvényét, a koreai mides továbbra is Ryze-zal, Azirral és Oriannával játsszon ahelyett, hogy Keeper of the Lighttal, Ogre Magival és Rubickkal gyakorol. 

Ha szeretnéd te is aláírni a petíciót, akkor itt megteheted!

A Dota 2 rajongók extázis közeli állapotba kerültek, miután elolvasták, hogy egy valódi világsztár igazolt át hozzájuk. Az őrjöngő tömeg felvonulást tartott Szöul utcáin, azonban nem sokáig tartott az utcabál, mivel mind a három résztvevőt szinte azonnal elsodorta a járókelők forgata. Hogy a Riot Games mit lép majd erre? Egyelőre csak találgatni lehet, de sokan már amiatt aggódnak, hogy az összes Faker által választott SKT T1 skinek (Zed, Ryze és Syndra) kikerülnek a játékból, helyükre Lepnek (az a bizonyos 0-16-2) az ikonikus hősei (Irelia, Lulu, Kayle) érkeznek majd.

Kövess Minket!



Te játszottál már valaha a Dota 2-vel?

League of Legends - Megint pocsék gépeken kell gyakorolnia a Fnatic-nak

Rendszeresen visszatérő probléma a nemzetközi eseményre látogató csapatoknak, hogy nem megfelelő teljesítményű számítógépeken kell gyakorolniuk az adott versenyre. Ebbe futott bele most már sokadik alkalommal Humanoid és a Fnatic.

League of Legends - Hihetetlen, idén még az MSI himnuszon is spórol a Riot

A League of Legends világbajnokság himnusza minden évben hatalmas figyelemnek örvend, sokszor még a játékkal nem is játszó embereknek is felkerül a lejátszási listájára egy-egy Worlds-ös zene. Az MSI himnuszára sajnos közel sem ennyire kíváncsiak a játékosok, a Riot 2019 óta most először nem is ad ki zenét a szezonközi eseményhez.