Riport: Eladták a CLG-t, felszámolják az orgot

Riport: Eladták a CLG-t, felszámolják az orgot

Az egyik legnagyobb múltú e-sport szervezet tűnhet el a radarról.

Travis Gafford hajnali riportja szerint a Madison Square Garden eladta a Counter Logic Gaminget (CLG). Az új menedzsment állítólag csak a League of Legends divíziót tartja meg a legendás név alatt, minden más részlegen dolgozó alkalmazottat elengednek a csütörtöktől induló leépítésben. Azonban Gafford szerint a LoL-csapat CLG-s napjai is meg vannak számlálva. De a hír azért is megdöbbentő, mert így veszélybe került a világ egyik legjobb női CS:GO csapata, a CLG Red – és velük együtt a magyar edzőjük, flashie pozíciója is.

LoL divízió

Április elsején a TSM, most pedig a CLG League of Legends csapata is elhagyhatja a ligát, amelybe együtt szálltak be 2013-ban, és ahol végig rivalizáltak egymással. Gafford jelentése szerint a CLG mindent azonnal eladott a League of Legends divízión kívül, akik egyelőre még maradnak az LCS-ben, viszont a háttérben már ügyködnek azon, hogy a csapat franchise spotja az NRG-hez kerüljön.

A CLG a kezdetektől tagja volt az észak-amerikai LoLnak: ott voltak az első Worldsön, ahol ötödik helyen zártak, majd 2013 óta az összes LCS-idényben versenyeztek. 2015-ben jutottak fel a csúcsra, akkor ugyanis megnyerték a nyári rájátszást, de az azévi világbajnokságon nem tudták kamatoztatni az eredményeiket. 2016-ban viszont folytatták a menetelést, megnyerték a tavaszi Playoffot, majd a 2016-os Mid-Season Invitational döntőjébe jutottak, ahol Lee "Faker" Sang-hyeokkal és az SKT T1-nal csaptak össze. Ám végül nem tudták legyőzni a Megölhetetlen Démonkirályt. Azóta kevesebb sikerük volt, bár 2019 nyarán volt egy jó idényük. Ettől függetlenül az LCS egyik legnagyobb múlttal rendelkező csapatáról van szó, akik nélkül nem lesz ugyan olyan a liga.

A helyüket valószínűleg megszerző NRG nevét 2016-ban láthattuk utoljára a legmagasabb szintű észak-amerikai League of Legends bajnokságban. Azóta a szervezet a Riot Games másik sikeres játékában, VALORANTban versenyzik, ráadásul NA-ben franchise-uk is van, így közel tudtak maradni a tűzhöz. Az NRG neve már a TSM helyére pályázók listáján is felmerült – ez alapján nagyon szeretnének visszajutni az LCS-be. Arról viszont még nincs hír, hogy mikor vagy milyen csapattal tervezik ezt. Az is lehet, hogy a teljes CLG-felállást megtartják.

CLG Red

Gafford riportja miatt a Dust2.us megkereste a CLG Red egyik tagját, hogy kommentálja a szervezettel kapcsolatos hírt, de ő visszautasította a lehetőséget. A lap szerint nagyon nehéz helyzetbe kerülhet a CLG Red felállása, amennyiben igazak a leépítésről szóló hírek. Mert nem elég, hogy új orgot kellene keressenek a csapatnak, de addig valahogyan az USA-ban kell tartsák a két külföldi játékosukat, Kaodayt és BiBiAhn-t. Tudomásunk szerint flashie-t ez utóbbi probléma nem érinti: korábban többször is beszélt arról, hogy nem költözött ki az Egyesült Államokba, hanem Magyarországról dolgozik a csapattal.

A CLG Red évek óta az észak-amerikai Counter-Strike mezőny rendíthetetlen tagja volt, női csapatként pedig folyamatosan az élvonalban játszottak. A CLG férfi csapatának 2017-2018-as elengedése ellenére a CLG nem csak megtartotta a női csapatot, folyamatosan tovább építette azt, így az egyik legismertebb márkává váltak ezen a területen, miközben ledominálták a régiójukat. A korai években olyan legendák játszottak itt, mint missharvey vagy potter, 2018-tól kezdve pedig GooseBreeder vált a legfontosabb franchise játékosukká.

Edzőjük – a magyar származású visszavonult játékos, flashie – 2020 végén csatlakozott hozzájuk. 2022-től a CLG Red az ESL Impact versenykörében szerepel, az észak-amerikai liga és támogatóversenyek szinte mindegyikét ők nyerték meg az év során. Ezen felül a nemzetközi Impact tornákon is szépen szerepeltek, az ESL Impact League első szezonjának LAN fináléjában 3-4., a második szezonban 5-6. helyen végeztek.

Ahogy fent olvasható, egyelőre nincs információ arról, hogy a CLG pontosan mikor bukik alá végleg, vagyis mikor adnak túl a League of Legends Championship Series helyükön. A TSM és a CLG kiesésével a teljes e-sport világ átrendeződhet - de vajon ki veszi át a helyüket a kialakult hatalmi vákuumban?

Kövess Minket!



Üzlet - GPS-nyomkövetővel a család biztonságáért (x)

Mobiltelefonok, tabletek, okosórák - egyre több olyan eszköz jelenik meg, amely a számítástechnikát apró, mobil formában teszi elérhetővé, hogy aztán megkönnyítse és biztonságosabbá tegye a mindennapi életünket.

Üzlet - Mitől lesz egyedi ízvilágú a kávé?

Sportolóként te is iszol kávét? Tudtad, hogy a számtalan kávécserje közül mindössze kettőből készítenek kávét? Az arabicából és a robustából. A kávécserje típusa, a feldolgozás, illetve a pörkölés adja a kávészemek egyedi aromáját.