Élcsapatnál folytatja e-sport karrierjét Bereznay Dani

Élcsapatnál folytatja e-sport karrierjét Bereznay Dani

Több hónap csend után Bereznay Dani legelső F1 Esports csapatától érkezett a hívás.

Repül az idő, már fél év telt el Lucas Blakeley zseniális bajnoki címe és így a 2022-es F1 Esports Championship Series óta. Az idei szezon, bár még hivatalosan bejelentésre vár, csak hónapok múlva indul. Cserében már most az egyik legizgalmasabbnak ígérkezik abból a szempontból, hogy Blakeley miatt szinte minden csapat hatalmas átalakításokat végez idén.

Az év elején például Bereznay Dani is elbúcsúzott az Alfa Romeotól, az istállótól, akik támogatták őt az e-sportolói karrierje jelentős részében. A tavalyi szezon után pedig kérdéses volt, hogy hol folytathatja, ha egyáltalán. A 2021-es mclarenes kaland után ugyanis úgy tért vissza az Alfához, hogy relatíve kevés lehetőséget kapott a versenyzésre. Ennek ellenére elcsípte a bajnoki 12. helyezést, a legjobb futamán pedig a 4. helyen intették le. Végül több hónap csend után a legelső F1 Esports csapatától érkezett egy hívás.

Bereznay Dani idén tehát a Mercedesnél folytatja, ahol 2018-ban is versenyzett még az F1 Esports Series első szezonjában. A brackley-i istálló egyékbént mindenidők egyik legerősebb felállását hozta össze az e-sport részlegen: a kétszeres bajnok Jarno Opmeer mellé megszerezték a Red Bulltól Marcel Kiefert, rajtuk kívül pedig ott lesz még ugye Dani, valamint a feltörekvő tehetség, Jake Benham. Egy ilyen felállással kétségkívül a bajnoki cím a Mercedes célja idén, tehát igen nagy feladat vár Daniékra az F1 23-ban.

Kövess Minket!