Egykori Battlefield fejlesztő szerint a BF2042 már a kezdetektől kudarcra volt ítélve

Egykori Battlefield fejlesztő szerint a BF2042 már a kezdetektől kudarcra volt ítélve

Adtok még esélyt a Battlefield-szériának? Kíváncsiak vagytok még egy új részre?

Emlékszem még azokra az időkre, amikor a Call of Duty, a Battlefield és a Medal of Honor is aranykorukat élték, mindhárom játék megfért a piacon, persze folyamatosan a játékosok kegyeiért harcolva. Én mindig is a Battlefield-játékokat kedveltem, az óriási pályákat, a különböző castokat, a csapatmunkát, a járműveket, a CoD-tól taktikusabb és megfontoltabb játékmenetet. Épp ezért csalódtam óriásit a Battlefield 2042-ben, amiért egy CS:GO Neo-Noir AWP-t adtam el Steamen. Hát... életem egyik legrosszabb vásárlása volt, az biztos.

Pedig több alkalommal is adtam esélyt a BF2042-nek. A megjelenéskor is beletettem pár tucat órát, figyelemmel követtem a játék megjelenését követő frissítéseket és újdonságokat, minden nagyobb patchnél újra kipróbáltama  játékot, de egyszerűen nem tud megfogni. A Battlefield 2042 egyszerűen nem elég battlefieldes és pont!

A sztori legfájóbb pontja, hogy a fejlesztők, a DICE emberei pontosan tudták, hogy nem jó a játék, de az EA-vel nem lehet tárgyalni. Erre világított most rá egy ex-DICE fejlesztő is, aki 13 évig volt tagja a Battlefield-játékokat hegesztő csapatnak.

„Számos különböző verziója létezett a játéknak és a határidő egyszer sem változott. Mindig is kudarcra volt ítélve a megjelenés." - írta Twitteren Joakim Bodin.

Bár a játék sokkal élvezetesebb, mint volt és június 7-én már az ötödik szezon kezdődik, a BF2042 még így is messze van a jótól. A kérdés már csak az, hogy mi lesz a széria sorsa? A Battlefieldnek még nincs vége, az EA elnöke szerint egy egészen új formában tér majd vissza a széria, egyelőre nem tudni mikor.

Kövess Minket!



Gamer szótár