Vénnek való vidék: Abszolút korrekordot döntöttek az LCS-ben

Vénnek való vidék: Abszolút korrekordot döntöttek az LCS-ben

A történelemkönyvekbe beírta a nevét az amerikai esportoló.

Botrányos felvezetéssel, alacsony nézőszámmal, egy óriási 100 Thieves-győzelemmel és Nukeduck váratlan visszatérésével indult útjára az LCS 2023 Summer Split, az észak-amerikai régió legrangosabb LoL ligája. A játékosok szakszervezetének és a Riot Gamesnek az összetűzései rányomta a bélyegét az elmúlt hetekre, azonban most ezt el kell felejteni egy rövid időre, ugyanis megdöntöttek egy óriási rekordot. Az Echo Fox, a Team Liquid, a Flyquest, a Golden Guardians és a Team SoloMid egykori játékosa 30 évesen játszott profi mérkőzést az Immortals mezében, amivel beírta magát a történelemkönyvekbe.

Solo, a toposok egyik legnagyobb ikonja

1993. május 26-án született Colin Earnest, ismertebb nevén Solo. A profi League of Legends-játékos 2014-ben mutatkozott be a profi mezőnyben, azóta rengeteg együttesben megfordult, de sosem hagyta el NA-t. A nyári szezonra átigazolt az Immortalshoz, ahol még korábban sosem töltött el időt. Egyelőre nehéz felmérni az erőviszonyokat a régióban, de az első győzelem mindenképpen egy nagy löketet adhat, hogy ismét a legjobbak között emlegessék a csapatot.

  • Solo lett az első játékos a világon, aki 30. életévét betöltötte és pályára lépett egy major régióban (a legendás brTT játszott meccset a CBLOL-ban, de a brazil topliga nem számít majornek, hiába tekinthető a Worlds egyik előszobájának)
  • Solo lett az első játékos, aki az LCS-ben profi mérkőzést játszott úgy, hogy már elmúlt 30 éves (aphromoo nagyon közel volt hozzá, de augusztus végén kiesett a FlyQuesttel úgy, hogy szeptember 8-án töltötte be a 30-at...)
  • Valamint Solo az első, aki győzelmet szerzett major régióban legalább 30 évesen

Vizicsacsi június 14-én ünnepelte a 30. születésnapját, így ha visszatérne az LEC-be, akkor az EMEA-régió topligájában hasonló rekordokat dönthetne, mint Solo az LCS-ben.

Kövess Minket!



Gamer szótár


League of Legends - Megint pocsék gépeken kell gyakorolnia a Fnatic-nak

Rendszeresen visszatérő probléma a nemzetközi eseményre látogató csapatoknak, hogy nem megfelelő teljesítményű számítógépeken kell gyakorolniuk az adott versenyre. Ebbe futott bele most már sokadik alkalommal Humanoid és a Fnatic.

League of Legends - Hihetetlen, idén még az MSI himnuszon is spórol a Riot

A League of Legends világbajnokság himnusza minden évben hatalmas figyelemnek örvend, sokszor még a játékkal nem is játszó embereknek is felkerül a lejátszási listájára egy-egy Worlds-ös zene. Az MSI himnuszára sajnos közel sem ennyire kíváncsiak a játékosok, a Riot 2019 óta most először nem is ad ki zenét a szezonközi eseményhez.