Fantasztikus játékkal bronzérmet szerzett a Magyar Rocket League Válogatott az Eb-n

Fantasztikus játékkal bronzérmet szerzett a Magyar Rocket League Válogatott az Eb-n

Egy nagyon erős mezőnyben sikerült a dobogó legalsó fokát megcsípni a BP5-nek.

Az elmúlt héten Katowicére szegeződött a Rocket League rajongóinak tekintete, ugyanis a lengyel nagyvárosban rendezték meg a European Games Esports Championships Katowice 2023 versenyt a népszerű esportjátékban. Az Európai Olimpiai Bizottság és a Global Esports Federation együttműködésében létrejött Európa-bajnokságon összesen 11 nemzeti válogatott vívott hatalmas csatákat az arénákban. A magyar srácokat az A csoportba sorsolták, ahol elképesztő magabiztossággal vették az akadályokat, veretlenül kvalifikáltak a rájátszásba. Végül a kieséses szakaszban az alsó ági döntő jelentette a végállomást a Budapest Five játékosainak, ugyanis nem bírtak el a jóval magasabban rangsorolt britekkel.

„Óriási boldogság számunkra, hogy bronzérmet sikerült szereznünk az Európa Játékok első E-sport Bajnokságán, amely egyúttal az első válogatott szintű nemzetközi megmérettetésünk is volt. Nagyon vártuk már, hogy magyar színekben mutathassuk meg a tudásunkat, és rengeteget készültünk annak érdekében, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el. A csoport körben a házigazda Lengyelország bizonyult a legnagyobb ellenfelünknek, végül nagyon szoros küzdelemben, hosszabbításban nyertünk ellenük, és mivel mindenki mást 3:0-val sikerült legyőznünk, veretlenül jutottunk tovább a rájátszásba. Ez nagyon sok lendületet és erőt adott nekünk a továbbiakban”nyilatkozta Horváth „MSTR.” Bence, a Magyar E-sport Válogatott immár európai bronzérmes Rocket League együttesének, egyúttal a K&H MNEB Hungarian Open versenysorozat bajnokának, a Budapest Five csapatának a tagja.

Kik hódoltak be a magyar RL válogatott akaratának?

A csoportban a litvánok, a lettek, a svédek és a moldávok egyetlen meccset sem tudtak nyerni hazánk fiai ellen, a lengyelek bár nagyot küzdöttek, végül 2-3-ra ők is alulmaradtak. A playoffban a britekkel találkozott először a Negsy, Mstr., Meshinn hármas, de csak 1-1-ig tartott ki a lendület, utána két simább mérkőzésen diadalmaskodtak a Williams Resolve-ot képviselő esportolók. A vigaszágon újra a svédek állták a magyar válogatott útját, de ahogy a csoportkörben, úgy ebben a szakaszban sem tudtak még csak pályát sem hozni a Bo5-ös szériában.

Összességében a bronzérem nagyon szépen csillog, ugyanis mind a britek, mind az egész tornán (!) egyetlen meccset veszítő hollandok kiemelkedtek a mezőnyből.

„Hatalmas örömmel tölt el bennünket, hogy az Európa Játékok E-sport Bajnokságán érmet tudott szerezni Magyarország. Ezzel újabb történelmi eredményt értek el nemzeti e-sportolóink, egy történelmi versenyen. Nagyon büszkék vagyunk a válogatott Rocket League együttesére – fiatal, tehetséges e-játékosaink olyan csapatokat győztek le, amelyeket papíron erősebbnek tartottak náluk. Azt gondolom, az a harci szellem, illetve küzdeni akarás, amely egyébként a magyar embereket jellemzi a sportban, az e-sportban is megmutatkozott, illetve megmutatkozik. Titkon reménykedtünk abban, hogy sikerül pontszerző vagy dobogós helyet elérnünk, de a srácok teljesítménye túlszárnyalta az elképzeléseinket. Gratulálunk a teljesítményükhöz!” – emelte ki Biró Balázs, a Magyar E-sport Szövetség (HUNESZ) elnöke. 

A katowicei Eb négy legjobb válogatottja:

  • 1. Hollandia
  • 2. Nagy-Britannia
  • 3. Magyarország
  • 4. Svédország

Kövess Minket!



Gamer szótár