LoL: Változik a Worlds lebonyolítása, ismerd meg az új formátumot

LoL: Változik a Worlds lebonyolítása, ismerd meg az új formátumot

A kisebb régiók legjobbjai teljesen új lebonyolítási rendszerben küzdenek meg a főtábláért a 2023-as League of Legends-világbajnokságon.

Kevesebb, mint három hónap van már csak hátra a 2023-as LoL-vb indulásáig. A világ legjobb csapatait felsorakoztató hatalmas esemény helyszíne ezúttal Dél-Korea lesz, ahol először a Play-In Stage-ben, majd a főtábla csoportkörében, végül a rájátszásban csapnak össze a játékosok. A Riot Games folyamatosan csepegteti az információmorzsákat a tornáról, tegnap elárulták, hogy pontosan milyen rendszerben esnek egymásnak a kisebb régiók bajnokai, valamint az LCS és LEC negyedik helyezettjeiből az egyik. A megváltoztatott Play-In Stage formátuma izgalmasnak ígérkezik, hatalmas tétje lesz az összes mérkőzésnek.

Ezeket olvastad már?

Hogyan változik meg a 2023-as Worlds Play-Ins lebonyolítása?

Az LCK és LPL, azaz a dél-koreai és kínai liga nem teszi tiszteletét ebben a szakaszban, mindegyik más régió azonban igen:

  • A VCS és PCS bajnoka és második helyezettje
  • Az LLA, a CBLOL és az LJL bajnoka
  • Valamint az LEC és az LCS negyedik helyezettjei közül az egyik, amelyik megnyeri a Worlds Qualifying Seriest

Összesen 12 darab szériát rendeznek, amelyben a 8 csapat megküzd egymással. Csak a legjobb kettő jut be a következő szakaszába a Worldsnek, ahol már a "nagyok" is becsatlakoznak az adok-kapokba. Október 10-én kezdődnek az első párharcok, október 15-én már a főtábláért zajló összecsapásokat követheted élőben. Elég zsúfolt lesz ennek köszönhetően a menetrend, de az biztos, hogy hatalmas mérkőzésekre van kilátás.

A Play-In Stage toronymagas esélyese az LEC/LCS 4. helyezettje, de nehéz megtippelni, hogy melyik lesz az a másik együttes, amelyik továbbjuthat az első szakaszból. Az esport2tv Twitch-csatornán garantáltan nem maradsz le egyetlen mérkőzésről sem, érdemes már most megnyomni a követést, ha eddig nem tetted.

Kövess Minket!



Gamer szótár


League of Legends - Megint pocsék gépeken kell gyakorolnia a Fnatic-nak

Rendszeresen visszatérő probléma a nemzetközi eseményre látogató csapatoknak, hogy nem megfelelő teljesítményű számítógépeken kell gyakorolniuk az adott versenyre. Ebbe futott bele most már sokadik alkalommal Humanoid és a Fnatic.

League of Legends - Hihetetlen, idén még az MSI himnuszon is spórol a Riot

A League of Legends világbajnokság himnusza minden évben hatalmas figyelemnek örvend, sokszor még a játékkal nem is játszó embereknek is felkerül a lejátszási listájára egy-egy Worlds-ös zene. Az MSI himnuszára sajnos közel sem ennyire kíváncsiak a játékosok, a Riot 2019 óta most először nem is ad ki zenét a szezonközi eseményhez.