Szivárgás áldozata lett az Intel, közeledik az új videókártyájuk megjelenése

Szivárgás áldozata lett az Intel, közeledik az új videókártyájuk megjelenése

Az internet népe elől semmit sem lehet eltitkolni, de vajon érdemes várni erre a GPU-ra?!

Az Alchemist grafikus kártyák megjelenése óta az Intel Arc A580-ról vajmi keveset lehetett tudni. Az Intel pedig hiába próbálkozik, nem tudja teljesen titokba tartani a GPU-val kapcsolatos részleteket. Nem ez az első alkalom ugyanis, hogy az eddig ködbe burkolódzó Intel Arc A580 grafikus kártya felbukkan valamilyen formában az interneten. Már tavaly kiszivárogtak róla az első információk, és akkor kiderült, hogy a GPU specifikációi borzasztóan hasonlítanak az Nvidia GeForce RTX 3060-ra. Most ismét megjelent az Intel Arc A580, viszont az új benchmarkot révén inkább az látható, ahol úgy tűnik inkább az AMD Radeon RX 7600-ra hajaz.

Ezeket olvastad már?

Az Intel már nyilvánosságra hozta az Intel Arc A580 specifikációit, és ebből kiderült, hogy többek között 8 GB GDDR6 VRAM-mal, 256 bites busszal és 175 W-os TDP-vel van ellátva a kártya. A GFXBenchmark nemrég kiszivárogtatott információja szerint az Alchemist GPU hamarabb kerülhet a boltok polcaira, mint azt várták az elemzők.

Bár az Intel Arc A580 teljesítménye hasonló lehet az AMD Radeon RX 7600-éhoz, az még egy jó kérdés, hogy vajon mennyit kóstál majd. A pirosak középkategóriás videókártyája 269 dollár (körülbelül 96 ezer forint). A másik érdekessége a dolognak, hogy az Intelnek már van konkurenciája ebben az árkategóriában, méghozzá saját maga, ugyanis nagyjából ennyiért lehet beszerezni Arc A750-eseket is – ezt korábban 250 dollárért jelentették be, mostanra pedig már 200 dollárért hozzá lehet jutni.

Kövess Minket!



Gamer szótár