LoL: Pentakill a világbajnok junglertől, újabb csapat jutott ki a Worldsre

LoL: Pentakill a világbajnok junglertől, újabb csapat jutott ki a Worldsre

2-0-ról 2-2, majd onnan 3-2, így alakult a világbajnoki helyért folytatott őrületes csata.

Egy újabb major régióban zárultak le a versenyfutásnak az érdemi része, ugyanis megvan az a három LCS-csapat, amelyik biztosan ott lesz a 2023-as League of Legends-világbajnokságon. A Cloud9 és az NRG után megváltotta jegyét az év legnagyobb versenyére a Team Liquid, vagyis az alapszakasz 6. helyezettje után az 5-nek sem kell további selejtezőket játszania. A példa mutatja, hogy a Bo1-ek nem jelentenek semmit, Bo5-ben jön az ki, hogy valójában mennyire erős egy ötös. A Golden Guardians hiába állt fel 0-2-ről, végül csak a 4. helyen zártak, így ők ütköznek majd meg az LEC 4-jével azért, hogy eldöntsék, a két legerősebb nyugati ligából melyik képviseltetheti teljes létszámmal magát a Worldsön.

Ezeket olvastad már?

Pyosik pentakillje Viegóval

A 3-2-es párharc legemlékezetesebb pillanata az volt, amikor egy csapatharc hevében beindult a DRX-szel 2022-ben világbajnoki címet szerző koreai dzsungeles. Az első kiiktatás után beindult az úthenger, jöttek a resetek, így pentakillel zárult az akció. Bár Pyosik ott hagyta a fogát az utolsó kill begyűjtése után, de a penta attól még penta marad. 

A 23 perc alatt megnyert mérkőzésen a veterán erdész 11-2-3-ban végzett, abszolút carryzni tudta a társait. Ezután még két alkalommal döntött úgy, hogy a Letaszított király a tökéletes társ számára. A mindent eldöntő 5. meccsen is erre a karakterre esett a választása, ami nem volt véletlen. Az 5-1-9-es KDA mutatja, hogy bár csak a 37. percben diadalmaskodott végül a Team Liquid, Pyosik mindent megtett a továbbjutásért az alsóágon. A TL következő ellenfele az NRG lesz, ennek a Bo5-ös szériának a győztese játszhat az C9-nal a nagydöntőben.

Kövess Minket!



Gamer szótár


League of Legends - Megint pocsék gépeken kell gyakorolnia a Fnatic-nak

Rendszeresen visszatérő probléma a nemzetközi eseményre látogató csapatoknak, hogy nem megfelelő teljesítményű számítógépeken kell gyakorolniuk az adott versenyre. Ebbe futott bele most már sokadik alkalommal Humanoid és a Fnatic.

League of Legends - Hihetetlen, idén még az MSI himnuszon is spórol a Riot

A League of Legends világbajnokság himnusza minden évben hatalmas figyelemnek örvend, sokszor még a játékkal nem is játszó embereknek is felkerül a lejátszási listájára egy-egy Worlds-ös zene. Az MSI himnuszára sajnos közel sem ennyire kíváncsiak a játékosok, a Riot 2019 óta most először nem is ad ki zenét a szezonközi eseményhez.