Az új Google Play frissítés 10-20 GB szabad helyet is hozhat az Androidosoknak

Az új Google Play frissítés 10-20 GB szabad helyet is hozhat az Androidosoknak

Nem kell hozzá külön app és nincsen folyamatosan felugró pop-up sem.

Valljuk be őszintén, a legtöbben csak akkor állunk neki kitakarítani a telefonunkat, ha elkezd arról sípolni, hogy nemsokára tele a tárhelyünk. Vannak olyan elvetemültek is, akik ha meglátják a javaslatot, hogy a nem használt applikációkat töröljük, akkor nem csak félre húzzák azt, hanem tényleg megcsinálják. De ők a csendes kisebbség. Viszont a Google Play most ezen változtat a következő frissítésében. 

A fenti képernyő akkor fogad minket ha bemegyünk a Play Store beállításokba és azon belül is megkeressük az általános fület. Ott pedig nemsokára egy gomb kap helyet, ami azt ígéri, hogy automatikusan archiválja majd nekünk a nem használt alkalmazásokat. Sőt, ami még ennél is fontosabb, hogy ezzel nem vesznek el a dolgaink. Az app ugyan törlődik a készülékről, azonban a hozzá tartozó személyes adatok tárolásra kerülnek. Szóval, ha valamikor is eszünkbe jut, hogy megint kell valami, akkor egy egyszerű reload után onnan folytathatjuk a dolgokat, ahol anno abbahagytuk. 

Ezzel pedig még nem érnek véget az újdonságok. A következő frissítés után, ha egy applikációt nem használunk három hónapig, akkor a telefon automatikusan letiltja majd az abból eredő értesítéseket és azt, hogy bármikor fusson a háttérben. Ezzel pedig súlyos akkumulátor százalékokat lehet majd megspórolni.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!