Beújít a Google, mostantól akkor is megtalálhatjuk ellopott telefonunkat, ha az be sincs kapcsolva

Beújít a Google, mostantól akkor is megtalálhatjuk ellopott telefonunkat, ha az be sincs kapcsolva

Ellopták vagy elveszett a telefonod? Sebaj, néhány kattintás és meg lehet keresni.

A mai okostelefonok mára már eggyé váltak az emberekkel, hiszen szinte mindent el lehet intézni velük. Éppen ezért sokan a legnagyobb becsben tartják őket, de időnként előfordulhat, hogy elvesznek vagy ellopják, ami bizony igen kellemetlen tud lenni. Ha pedig kikapcsolják, onnantól kezdve nagyjából keresztet lehet rá vetni.

Ezeket olvastad már?

A Google azonban ez ellen is kitalált valamit. Hamarosan élesítik a Find My Device alkalmazást, amely egy ugyanilyen nevű, tehát Find My Device hálózathoz csatlakozik. Egyeseknek ez ismerős lehet, az Apple is kiötlött már egy ehhez hasonló dolgot, a Find My hálózat ugyanezt a feladatot látja el az iOS rendszerek esetében.

A technológia hátterében az áll, hogy a legtöbb ilyen eszköz a kikapcsolását követően is bocsájt ki egy titkosított bluetoothos jelet, amelyet másik Androidos telefonnal be lehet fogni és ezzel a hozzávetőleges helyzetét is meg tudják határozni. Ez észrevétrenül történik, tehát senki sem kap róla értesítést. Ez a helyzet azonban csak akkor áll fenn, ha az adott eszköz és mások készülékei is fent vannak a készülékkereső (Find My Device) hálózaton.

Egy teljesen új telefon esetében a tulajdonos kap majd egy értesítést, amelyik javasolatot tesz, hogy engedélyezze a Készülékkereső hálózatot. Fontos azt is szem előtt tartani, hogy az applikáció révén egy eszköz csak nagy forgalmú területen részese a hálózatnak. Ennek értelmében csak akkor osztja meg az elveszett eszközök helyét a megfelelő tulajdonossal, ha a hálózat másik eszköze is észleli ugyanazt az elveszett eszközt.

Kövess Minket!



Gamer szótár