LoL: Nincs semmi baj a Worlds 23 metájával, csak a legnépszerűbb hős a legerősebb

LoL: Nincs semmi baj a Worlds 23 metájával, csak a legnépszerűbb hős a legerősebb

Kisebb meglepetésre egyetlen olyan bajnok sincs, amit eddig minden mérkőzésen tiltottak vagy választottak a 2023-as LoL-vébén.

Még összesen 11 mérkőzésnap van hátra a Worlds 2023-ból, a hivatalos League of Legends-világbajnokságból. A kiesők száma egyre csak növekszik, így egyre fokozódnak az izgalmak, egyre kevesebb együttes marad már csak versenyben a LoL legértékesebb trófeájáért. Az eddig lejátszott meccseken 74 különböző hőst tiltottak vagy választottak a világ legjobb idézői, ami összességében annyira nem tűnik soknak, ha belegondolsz, hogy 164 karakter elérhető (Briar nem). Ebből a 74-ből a legtöbbször Kai'Sa bukkant fel az Idézők szurdokában, de nem sokkal követi őt az a bajnok, amelyik összességében a legtöbbet tiltott és választott, valamint a legmagasabb győzelmi aránnyal is rendelkezik azok közül, akikkel legalább 5 meccset játszottak.

Ezeket olvastad már?

Xayah egészen elképesztő

Rakannal az oldalán, de akár szerelme nélkül is egyaránt dominál a Riftben az ADC. Az alábbi statisztikák pontosan mutatják, hogy valamit kicsit félrenézett a játékegyensúlyért felelős csapat, amikor az év legfontosabb esporteseményének metáját tervezték:

  • Xayah 21 alkalommal került tiltásra, 33-szor elhozta valamelyik csapat. A részvétele így 96,4%-os az összes lejátszott meccsen
  • Átlagosan 75,8%-ban (!) nyer az az ötös, amelyik pickeli (Kai'Sának ez a mutatója 45%-os)
  • 655,2 sebzést osztanak ki vele percenként (ezt csak Azir, Jayce, Gnar és Tristana tudja felülmúlni a legalább 5 meccses mezőnyből)
  • 35,2%-ban landol Xayah-nál a kill, ha a csapatban van
  • 10,41 CS-t hoznak el vele percenként
  • 6,36-os KDA-t tud felmutatni

De miért ilyen erős Xayah? Lehet azt állítani, hogy a Navori Quickblades miatt. Mások úgy vélik, hogy a Kraken Slayer kezdés túl nagy power spike-ot jelent. Egy harmadik csoport szerint a Tollvihar (ulti) ad annyi pluszt a karakternek, amivel egyszerűen nem lehet mit kezdeni az alapvetően csapatharcokra épülő környezetben. A valóság valahol ennek a három halmaznak az unióját jelenti. Nincs még egy olyan ADC, amivel az első perctől az utolsóig ennyire magabiztosan lehessen teljesíteni ellenféltől függetlenül.

Kövess Minket!



Gamer szótár


League of Legends - Megint pocsék gépeken kell gyakorolnia a Fnatic-nak

Rendszeresen visszatérő probléma a nemzetközi eseményre látogató csapatoknak, hogy nem megfelelő teljesítményű számítógépeken kell gyakorolniuk az adott versenyre. Ebbe futott bele most már sokadik alkalommal Humanoid és a Fnatic.

League of Legends - Hihetetlen, idén még az MSI himnuszon is spórol a Riot

A League of Legends világbajnokság himnusza minden évben hatalmas figyelemnek örvend, sokszor még a játékkal nem is játszó embereknek is felkerül a lejátszási listájára egy-egy Worlds-ös zene. Az MSI himnuszára sajnos közel sem ennyire kíváncsiak a játékosok, a Riot 2019 óta most először nem is ad ki zenét a szezonközi eseményhez.