1 300 FPS-sel fut a CS2 az Intel új prociján!

1 300 FPS-sel fut a CS2 az Intel új prociján!

Csak egy jó adag szakértelem és a világ összes folyékony nitrogénje kellett hozzá.

Nemrég jelentek meg az Intel 14. generációs processzorai, amelyek az előző szériához képest nem hoztak jelentős előrelépést. Ezért az új chipek esetében az a legnagyobb marketingfogás, hogy sikerült párszáz extra MHz-et kisajtolni belőlük, így például az i9-14900K már a 6 GHz-et is képes konzisztensen elérni a megfelelő, boltokban is elérhető hűtés mellett. Viszont, ha néhány profi kezébe kerül a proci, akkor egészen 9 GHz-ig is ki lehet húzni.

Az Intel ausztrál Extreme Overclocking csapata az IEM Sydney során a gyakorlatban is prezentálta ezt a teljesítményt. Bár a folyamatos játékhoz nyilván nem volt elég stabil így a processzor, azért érdekes volt látni, hogy mire képes a szakértelem és a világ összes folyékony nitrogénje. De ami szerintünk még ennél is izgalmasabb volt, hogy egy RTX 4090 társaságában a Counter-Strike 2-vel is tesztelték a chipet, méghozzá 8 GHz-nél.

Ezeket olvastad már?

Az ausztrál csapat pedig egy ízben a már-már túlzásnak tűnő 1 300 FPS-es határt is át tudta lépni, miközben az FPS egyszer sem ment 900 alá. Persze a hétköznapi játékosok még az álmaikban sem fogják tudni megközelíteni ezt, de talán pár év múlva sikerül elérhetőbb formában is összehozni egy procit, ami képes hasonlóra.

A gép egyébként így sem volt teljesen stabil, mert a RAM nem mindig bírta a teljesítményt és többször kék halált okozott. De a hűtés mellett a CPU elég jól bírta, hogy 2 GHz-zel magasabb órajelen fut, mint azt az Intel tervezte. Szóval az overclockolás rajongóinak egy elég jó kis játékszert adott a chipgyártó a 14900K-val.

Kövess Minket!



Gamer szótár