A gaming új dimenziója: Vedd fel ezt a szemüveget és láss csodát!

A gaming új dimenziója: Vedd fel ezt a szemüveget és láss csodát!

Kicsit ormótlan az eszköz, de a célnak tökéletesnek megfelel.

A videójátékosok folyamatosan keresik az élményt, ugyanis a szokásos képernyő előtt üldögélés kontrollerrel a kézben már nem mindig "móka". A virtuális valóság térnyerése még mindig gyerekcipőben jár, valamiért ez a technológiai újdonság nem tudta igazán megvetni a lábát a gamer társadalomban. A VR drága, kiaknázatlan, akadályokba ütközik a további fejlesztése, valamint nem is mindenkinek a szervezete képes még rövidebb távon sem elviselni ezeket a különleges hatásokat. A kiterjesztett valóság ezzel szemben jóval emberközelibb megoldásokat használ, ami milliókhoz jutott el elsősorban a Pokémon GÓNAK köszönhetően. Most itt az XREAL Air 2 szemüveg, ami az AR-t használja fel ahhoz, hogy a lehető legjobb élményt nyújtsa a játékosoknak.

Ezeket olvastad már?

Mit tud az XREAL Air 2 speciális szemüveg?

Ennek köszönhetően akár 330 colos virtuális vásznon nézheted azt, ahogy áthajtasz a célvonalon Forza Motorsportban, felépül a csodád Civilizationben, vagy sikeresen elhullik a lábaid előtt Margit az Elden Ringben. Mindössze arra van szükség, hogy rendelkezz egy olyan eszközzel, amin van USB-C-kimenet és HDMI-kimenet. Maximálisan 72 Hz-es frissítést érhetsz el ilyen beállításokkal, de van még ennél is egy jobb opció. Maximum 130 colon, akár 120 Hz-en, a lehető legkisebb késletetés mellett élvezheted a játékokat. Főleg streaminghez és gaminghez ajánlja a kütyüt a gyártó, azonban nem zárkóznak el attól, hogy más helyzetben is felkerüljön az orra a szemüveg.

Mennyibe kerül az XREAL Air 2?

A sima változatot 399 dollárért lehet előrendelni, a Pro verzióért 449 dollárt kér el a forgalmazó. Utóbbi képes arra, hogy egyetlen bökéssel változtatni lehet az elektrokróm fényerősség fokozatait, vagyis azt, hogy mennyire kerül kizárásra a környezet. Az első vélemények alapján tényleg kifejezetten jóra sikerült az Air 2, azonban a beépített hangszórókat inkább felejtse el minden felhasználó, mert az egyszerűen nem alkalmas sem zenehallgatáshoz, sem játékhoz.

Kövess Minket!



Gamer szótár