Az igazi floridai Joker is reagált a GTA 6-ra – perre viheti a Rockstart?

Az igazi floridai Joker is reagált a GTA 6-ra – perre viheti a Rockstart?

Nem a Joker lenne egyébként az első, akit zavar, hogy a képmását felhasználták egy Grand Theft Auto játékban.

Mint azzal mi is foglalkoztunk tegnap, a GTA 6 előzetese rengeteg olyan helyszínt karaktert és eseményt vonultat fel, amelyek egyébként a valóságban is léteznek vagy megtörténtek. Ilyen például a floridai vagy miami-i Joker esete (mikor, melyik helynevet használja az amerikai média rá – a szerk.), aki egy, a DC híres karakteréhez hasonló arctetoválásokkal rendelkező férfi. A floridai Joker, vagyis Lawrence Sullivan azután vált híressé, hogy egy bírósági meghallgatásán a híradó egy, a GTA 6 traileréhez hasonló háttér előtt készített róla felvételt a sárga ruhában.

A játékban szereplő karakter persze több ponton is eltér Sullivantől: zöld helyett lila a haja, illetve arctetoválásai sem egyeznek. Ennek ellenére nyilvánvaló, hogy a Rockstar Games honnan szerezte az inspirációt:

Ezeket olvastad már?

Sullivan még az előzetes megjelenését követően reagált a TikTokon. A rövid videóban a következőket mondta:

„Tudjátok, van az az arctetoválásos karakter, tudjátok, honnan inspirálódtak? Belőlem. Csak keress rám, a floridai Joker. Tudjátok, hogy miről beszélek. GTA, beszélnünk kell!”

Nem Sullivan lenne egyébként az első, akit zavar, hogy a képmását felhasználták egy Grand Theft Auto játékban. Lindsay Lohan ugyanezért például perre is vitte a Rockstart 2013-ban. Akkor szintén arról volt szó, hogy egy nagyon hasonló kép készült róla, mint amit a játék promóciójához is felhasználtak. Az ügy vége azonban az lett, hogy Lohan vádjait elutasították. Egyelőre nem tudni, hogy a floridai Joker tervez-e bármilyen jogi lépést vagy beszélt-e a fejlesztőkkel. Kíváncsian várjuk, hogy merre folytatódik ez a történet.

Kövess Minket!



Gamer szótár


Közvetítések