A GTA 6 zenéjétől hangos a Spotify!

A GTA 6 zenéjétől hangos a Spotify!

Ha valami jó, az gyorsan elterjed a gamer-közösségben.

Még alig két nap telt el azóta, hogy végre a Rockstar megmutatta nekünk a GTA 6 első előzetesét. Azóta mi rajongók darabokra szedtük a pár perces kis kedvcsinálót. Megkerestünk minden kis rejtett utalást, a mémeket és persze a részletességgel és a grafikával azóta sem tudunk betelni. De volt még egy aspektus, ami nagyon gyorsan szárnyra kapott. A trailer zenéje nem mai darab. A Love is a Long Road, Tom Petty 1989-es alkotása. 

A szám mióta létezik a Spotify felületén, nagyjából 11 millió meghallgatást szedett össze. Ez az elmúlt napokban 36,8%-kal növekedett, köszönhetően annak, hogy a Rockstar ezt pakolta az intrójába. De ez nem új trend. Amikor a Black Sabbath War Pigs vagy a Woodkid Iron című dala ott volt a Call of Duty meg az Assassin’s Creed előzetesében, akkor az is nagyot ugrott elő. Ugyan maga a zene nem esszenciális része egy játéknak, de egyértelmű, hogy fontos szerepet játszik. Csak képzeljétek el, hogy a magas fokozaton pörgő Doom-ban a metál helyett mondjuk megszólalna a Varázsfuvola vagy az Ori and the Blind Forestben jönne egy igazi szeletelős minimál, amikor a legnehezebb ugrásra koncentrálunk. 

Ettől függetlenül, Tom Petty alkotás megérdemli azt a figyelmet, amit most kap. Miután most nagyjából tizenhatszor meghallgattam, kicsit olyan érzésem van, hogy ezt hiába írták harminc évvel ezelőtt, ennek most itt volt a helye. Erre az együttállásra pedig talán csak egy másik példát tudok felhozni, ami Snoop Dogg és a Doors kollaborációja, a Riders of the Storm, ami talán a legjobb videójáték zene, amit valaha csináltak.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár


Közvetítések