Nem tanult a hibájából, ismét hackelne a GTA 6-ot kiszivárogtató tinédzser

Nem tanult a hibájából, ismét hackelne a GTA 6-ot kiszivárogtató tinédzser

Csak a Rockstar Gamesnek, az Nvidianak és az Ubernek 9,3 milliónyi kárt okozott Kurtaj és a hacker csoportja.

Még 2022-ben szivárogtatta ki a GTA 6-ról készült korai felvételeket Arion Kurtaj, egy Lapsus$ nevű hacker csoport tagja. A Lapsus$ emellett olyan támadásokért felel még, mint az Nvidia, az Uber, a Revolut vagy a BT/EE ellen elkövetettek. Ezek közül csak a Rockstarnak, az Nvidianak és az Ubernek 9,3 milliónyi kárt okozott Kurtaj és a csoport. Szóval egyáltalán nem kispályásokról van szó. Vagyis hát, nézőpont kérdése, hiszen a 18 éves Kurtaj tavaly börtönbe került.

Ezeket olvastad már?

Miután feltörte a Rockstar Gamest és felfedte az infókat arról, hogy hol játszódik majd a játék és kik lesznek a főszereplői, azzal kezdte zsarolni a kiadót, hogy a GTA 6 forráskódját is közzéteszi, ha nem veszik fel vele a kapcsolatot. Ez a taktika viszont nem jött be neki, így 2022 szeptembere óta börtönben van. Azóta keveset lehetett hallani róla eddig. De egy pénteki bírósági meghallgatás során azt mondta róla a pszichiátere, dr. Claudia Camden-Smith, hogyha Kurtaj szabadlábra kerülne, akkor ugyanúgy folytatná a bűnözést. Szóval nem mondanánk, hogy tanult az esetből.

Kurtaj jelenleg kórházban van, mert a mentális állapota miatt beutalták őt egy 12 hetes kezelésre. A GTA 6-ot pedig azóta hivatalosan is leleplezte a Rockstar Games. Ezzel egyrészt megerősítették a korábbi szivárogtatásokból ismert információkat, másrészt megdöntöttek egy rakás YouTube-rekordot is.

Kövess Minket!



Gamer szótár


Közvetítések