3 dolog, amit 2024-ben már nem hanyagolhat el a Valve CS2-ben

3 dolog, amit 2024-ben már nem hanyagolhat el a Valve CS2-ben

Álmodtunk egy szebb világot, amiben mindenki vidám és nem létezik Vertigo.

Tavaly a Counter-Strike 2-ről szólt minden, ami CS volt és ebben nem is volt semmi meglepő, hiszen 11 év után döntött úgy a Valve, hogy leváltja a régi játékot. Mindenidők egyik legsikeresebb e-sportjának most nem kell úgy a nulláról kezdenie, mint anno 2012-ben, amikor az 1.6-os és a Source-os játékosokat kellett arról győzködni, hogy ugyan játszanak már az új játékkal inkább. De a megjelenéskor így is azzal kellett szembesüljünk, hogy a játék nem üti meg azt a szintet, amit a CS:GO elért 2023-ra. Azt meg kell adnunk a Valve-nak, hogy remek munkát végeztek szeptember óta, folyamatosan figyelték a közösség visszajelzéseit és ha valami nagyobb hibát vétettek egy frissítésben, azonnal jött is a javítás rá. Ez viszont még nem jelenti azt, hogy ne lenne hová fejlődni. Van ugyanis három dolog, amire ha nem figyelnek oda idén, akkor az ártani fog a játékosbázisnak.

Játékbeli tartalmak

Nagyon csilivili az új CS, de elég üres. Több játékmód is hiányzik belőle, ami a CS:GO-ban már évek óta megszokott volt. Továbbá új ládák és operationök sem akarnak jönni hozzá. Pedig sokan vannak, akik évek óta csak ilyenkor szokták előhúzni a játékot. A Valve a játék kiadásakor egy interjúban megígérte, hogy amint sikerült a játékot rendbetenni, jönni fognak a tartalmak. Már csak az a kérdés, hogy meddig kell még várni erre? 2024-ben már biztosan ki kell adjanak valamilyen új tartalmat, főleg, hogy az első Major környékén lesz a legnagyobb érdeklődés a játék körül és butaság lenne ezt nem meglovagolni. De a Valve útjai kifürkészhetetlenek, ezért nehéz megjósolni, hogy mikor térhet vissza a Danger Zone vagy mikor esik be az első CS2-es láda.

Ezeket olvastad már?

Versenypályák

Immáron egy éve nem nyúlt hozzá a Valve a versenypályákhoz és már garantált, hogy legalább a koppenhágai Major végéig nem is fognak. Pedig valljuk be, lenne min változtatni. Egyrészt ott van Mirage, ami a játék megjelenése óta alig változott, gyakorlatilag az új Dust2 lett. Másrészt ott vannak az újabb pályák, amik igen felemásra sikerültek. Akárki akármit mond, Vertigo egyenesen hulladék. Ancient tíz frissítés után már egészen jó, de még mindig messze van a legendás pályák minőségétől, izgalmától. Anubis pedig se nem rossz, se nem jó. Inferno és Overpass a felújítások miatt garantáltan maradni fognak a map poolban, pedig ezek is kapnak kritikákat olykor. Őszintén, ezen a ponton Nuke az egyetlen olyan pálya, ami annak ellenére, hogy évek óta változatlan, szinte mindig remek meccseket szül és lehetőséget ad az innovációra is. Ha jönne 2024-ben mondjuk egy -Vertigo, +Train, összetennénk a két kezünket. Erre még van egy kis esély is egyébként.

Csalásvédelem

Ezzel egy hónappal ezelőtt már részletesebben is foglalkoztunk, szóval most csak röviden mennénk bele. A probléma, hogy a Counter-Strike 2-vel együtt állítólag egy új VAC-ot is kaptunk volna. Ám a Valve mélyen hallgat erről, hiába vannak tele csalókkal a szerverek. A VAC Live nevű rendszer a Valve Anti-Cheat egy új, minden eddiginél erősebb verziója lett volna. Az AI-technológián alapuló csalásvédelem eredetileg szeptemberben, vagyis a teljes kiadással együtt futott volna be. Egyelőre nem tudni, hogy mikor ér a Valve ennek a fejlesztésnek a végére. De örülnénk neki, ha inkább hamarabb, mint később sikerülne. Ugyanis napról napra egyre többen hagyják hátra a játékot azért, mert pofátlanul lecsalják őket.

Kövess Minket!



Gamer szótár