Ki nyer idén Majort? Ki okozhat csalódást? Megjósuljuk

Ki nyer idén Majort? Ki okozhat csalódást? Megjósuljuk

Még azt a kérdést is feltettük, hogy vajon bejön-e a Falcons taktikája, miután egy játékos közel sem olyan a csapatukban, mint a többi.

2023. már a hátunk mögött van. Az elmúlt napokban értekeztünk arról, hogy melyik volt a legjobb csapat, illetve arról, hogy ki volt a legjobb játékos. Most pedig itt az ideje, hogy belenézzünk a gömbünkbe és megmondjuk a tutit arról, hogy mi lesz 2024 néhány legégetőbb kérdésére a válasz. Ne is húzzuk tovább a szót, vágjunk bele!

Ki nyer idén Majort?

2024-ben várhatóan két Major is lesz. Az első márciusban, Koppenhágában, a második pedig decemberben, Sanghajban. Tavaly egy hónapokon át tartó átigazolási szezon döntött arról, hogy ki hol fog játszani. Ez alapján pedig van néhány jó tippünk arra, hogy kik vihetik haza az év első Majoréről a trófeát. A legkönnyebb tipp egyértelműen a Vitality. Az alapján, amit tavaly műveltek, nem is kérdéses, hogy ők vannak most a pole pozícióban. Ha az IEM Katowicén folytatni tudják azt, amit mezii érkezése óta csinálnak, akkor már félig a zsebükben is van a Major. Ebbe szerintünk két csapat rondíthat bele majd. Az egyik a FaZe, akik szintén nagyon erősek voltak CS2-ben. Most, hogy lesz idejük összeszokni frozennel, elég jó esély van rá, hogy felülkerekedjenek apEXéken. A másik jelöltünk pedig az új Liquid, amiben minden megvan a sikerhez. Bár velük kapcsolatban még kérdéses, hogy mennyit sikerül megvalósítani a potenciáljukból.

Ki okozhat csalódást?

Ez már egy fokkal nehezebb kérdés az előzőhöz képest, hiszen először is tisztáznunk kell, hogy mit értünk csalódás alatt. Alapvetően arról van szó, hogy valakitől sokat várunk és aztán ezeket a reményeket nem váltja be. Szóval logikus lenne az egyik top csapatot kiszemelni ide. A G2 például könnyű préda lenne, mert képtelenek nem csalódást okozni. A NAVI sem lenne utolsó választás, mert ugyan látszik, hogy egyre jobbak még s1mple nélkül is, de Aleksibet lépten nyomon utoléri a sors. Azonban mi inkább egy olyan csapatot választanánk, aminek most nagy az értéke az emberek szemében, de szerintünk ez gyorsan el fog illanni: a Complexityt. EliGE a világ egyik legjobb játékosa jelenleg, de ha hallzerkkel folytatják a játékot (és egyelőre nincs jele annak, hogy ez ne így lenne), akkor egyszerűen elképzelhetetlen, hogy 2024-ben is olyan jók legyenek, mint a CS2 elején, mert annyi sokkal jobb csapat állt össze mostanában.

Ezeket olvastad már?

Mire lesz képes a MOUZ és torzsi?

Mindenképp szeretnénk valami jót jósolni az egyetlen magyar tier 1-es játékosnak és csapatának. Ez viszont nagyon nehéz úgy, hogy nincs ötödik emberük és fogalmunk sincs arról, hogy kire esik majd a választásuk. De félő, hogy nem tudják majd egy az egyben pótolni frozent és ez visszaeséshez fog vezetni. Szóval a reményeink szerint legalább olyan jó lesz a csapat 2024-ben is, mint 2023 második felében. Beleértve torzsit is, aki a különbséget jelentheti majd, ha a tier 1-es karrierjének harmadik évében képes lesz elérni egy újabb szintet a játékában. Ha ez nem jön össze, akkor félő, hogy a MOUZ ismét huzamosabb ideig útkeresésben lesz, ezért egyre kevesebbet látjuk majd őket a rájátszásokban és egyszerűen lehagyja majd őket a többi csapat.

Bejön-e a Falcons taktikája?

A Falcons hónapokon át uralta az e-sport média figyelmét azáltal, hogy annyi pénzt is hajlandóak lettek volna elkölteni egy top csapatra, amennyit kimondani sem tudunk egy levegővel. Végül ennek az lett az eredménye, hogy leigazolták az ENCE magját és így részt vehetnek majd a koppenhágai Majort megelőző RMR-eken is. Ami miatt viszont vannak fenntartásaink, az BOROS. Elképesztő tehetség a srác, már ami a nyers lövöldözési képességeit illeti. Azon kívül viszont olyan faék, hogy azt nem is tudnánk szavakba önteni.

2024-ben már-már nevetséges, hogy létezik még olyan top 10-ben játszó játékos, aki vagy ne tudná az összes létező füstöt álmából felébresztve, vagy ne venne és használna gránátokat minden egyes körben, akár a drágább fegyverek rovására is. Szóval nem lepne meg minket, ha Snappi dolgát túlontúl megnehezítené az, hogy szintre kell hoznia őt. Ezért szerintünk a Majorön is alulteljesítenek majd, ha egyáltalán kijutnak az RMR-ről. Az év második felében viszont kétség sem férhet hozzá, hogy a Falcons ott lesz a rájátszásokban. Vagy azért, mert BOROS annyira jó lesz, vagy azért, mert addigra találnak helyette egy sokkal jobb játékost. A Snappi-SunPayus-Maden-Magisk kvartett egyszerűen túl jó ahhoz, hogy ne így legyen.

Borítókép: HLTV/MAKKU

Kövess Minket!



Gamer szótár