Megújult Santorini és már készül is a CS2-es Cache

Megújult Santorini és már készül is a CS2-es Cache

Eljött az ideje, hogy FMPONE beváltsa egy régi ígéretét.

Cache 2019-ben került ki az aktív CS:GO-s versenypályák közül. A felújított változata viszont azóta sem került vissza. Mindebben nagy szerepe van annak is, hogy a Valve időközben úgy döntött, nem akarnak közösségi pályákat látni a versenypályák között – inkább megveszik őket. Erről pont Cache egyik alkotója, FMPONE nyilatkozott úgy 2022 őszén, hogy „[a Valve] teljesen eltávolodott attól, amit a közösségük és a közösségi pályakészítők reméltek”. Majd azzal folytatta, „a [Valve] fantáziájának határait mutatja, hogy azon nyavalyognak, oh, nem mi irányítjuk [a pályák fejlesztését]”.

Ezért is meglepő, hogy FMPONE egyáltalán belevágott Santorini felújításába tavaly tavasszal. Ezzel egyébként mostanra el is készült – a napokban a sziget klasszikus elnevezését használva, Thera néven látott napvilágot a Steam Workshopon. A csodaszép pálya pedig tökéletes példája lett annak, hogy mire számíthatunk majd az újabb és újabb CS2-re tervezett térképeken. De nem csak a látvány fejlődött: FMPONE ugyanis korábban azt mondta, hogy „tetőtől talpig újracsinálom és sokkal jobban fog hasonlítani az aktív versenypályaként használt Cache-re”. Ami azt jelentette, hogy a külcsín mellett a pálya elrendezéséhez is bátran hozzányúlt.

Ezeket olvastad már?

De most, hogy Thera készen áll, eljött az ideje, hogy FMPONE beváltsa egy másik ígéretét. A pályatervező ugyanis a Santorini-remake bejelentésekor egy kérdésre válaszolva azt is elárulta, hogy az ezt követő projektje a Source 2-es Cache lesz. Ráadásul azt mondta, hogy teljesen átdolgozza majd az egykori versenypályát, ami sokkal hűbb lesz a régi változatához, mint az előző felújítás utánihoz. Remélhetőleg ez többek között azt jelenti, hogy kiveszi a miden található kötőből azt a fránya ablakot.

Mindenesetre is, az Ozzny nevű YouTuber nemrég megkérdezte FMPONE-t, hogy mi a helyzet Cache-sel most, hogy Thera elkészült. Erre az alkotó azt felelte neki, hogy „a munkálatok már megkezdődtek”. Mivel Santorini felújítása több mint fél éven át tartott, nem valószínű, hogy mostanság láthatunk majd ebből valamit. De ahogyan FMPONE eddig is tette, úgy valószínűleg ezután is rendszeresen tesz majd ki képeket a Twitteren/X-en arról, hogy éppen mivel és hogyan halad. Amint többet tudunk a CS2-es Cache-ről, természetesen beszámolunk róla.

Kattints a képre a Theráról készült galériáért!

Galéria

Kövess Minket!



Gamer szótár