Banhullám söpört végig a CS2-n, a legjobb játékos sem úszta meg

Banhullám söpört végig a CS2-n, a legjobb játékos sem úszta meg

Egy decemberi frissítés is szerepet játszhatott abban, ami hajnalban történt.

Az új évre három dolgot kértünk a Valve-tól: több tartalmat, új pályákat, és ami még ezeknél is fontosabb, keményebb fellépést a csalók ellen. Korábban már részletesebben is foglalkoztunk azzal, hogy a beígért új VAC késése milyen problémákat okoz a tisztes játékosoknak, ezért is kértük azt, hogy legyen végre valamilyen előrelépés az ügyben. De most úgy fest, hogy a Valve meghallgatta az imáinkat és cselekedni kezdett. Hajnalban ugyanis elindult egy banhullám, ami még a világ egyik legjobb játékosát is utolérte.

Azt egyelőre nem látni, hogy pontosan mennyi embert is tiltott ki a Valve Anti-Cheat. Az viszont felettébb gyanús, hogy egy decemberi frissítés is szerepet játszhatott abban, hogy most még a globális Premier ranglista élén lévő játékosnak is búcsút kell intenie a fiókjától. A megbízható adatbányászként ismert Gabe Follower tette közzé az alábbi képernyőmentést. Ez a „greatest cheat” nevű, 72 meccsen 94,74%-os győzelmi aránnyal és 33 849 CS Ratinggel rendelkező, a ranglistán egyébként rejtett játékostól származik.

Ezeket olvastad már?

Ami a Valve fejlesztését illeti, erről szintén Gabe Follower beszélt korábban. Eszerint a fejlesztők betettek egy olyan új rendszert, amivel a gyanús lövéseket tudják kiszűrni és megakadályozni. Ezzel valószínűleg meg tudják oldani a „no spread” csalások problémáját, vagyis azt, amikor a golyók nem követik a szórási mintákat és mindig pontosak. Amennyiben az új rendszer valami gyanúsat észlel, képes megállapítani azt is, hogy mit tegyen: ha nem történt csalás, semmit; ha pedig valami nincs rendben, akkor vagy elszublimál a golyó teljesen, vagy lő helyette egyet a helyes paraméterek szerint. Alighanem, ha túl sok ilyen gyanús lövés gyűlik össze, azt bannal jutalmazza a játék.

Persze mint minden banhullámnál, most is aggódhatnak azok, akik tisztességesen űzik a Counter-Strike-ot. Már nem azért, mert tömegesen jelentenék most az emberek azt, hogy tévesen bannolta ki őket a Valve. Csupán azért, mert eddig akárhányszor lecsaptak a csalókra az új játékban, valahogy mindig ártatlanok kerültek a kereszttűzbe.

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN