Mirage, Inferno, Vertigo? Mutatjuk, melyek a legnépszerűbb CS2-es pályák

Mirage, Inferno, Vertigo? Mutatjuk, melyek a legnépszerűbb CS2-es pályák

Van két klasszikus, amit együtt játszanak annyian, mint az egyik legutáltabb pályát. Tessék?

Időről időre készülnek szép statisztikák arról, hogy a versengőpályák közül melyekkel játszunk a legtöbbet. A CS2 megjelenése óta még nem volt ilyen összesítő, de a FACEIT-nek köszönhetően kiderült, hogy mi az, amit imád a közösség és mi az, amihez bottal se nyúlna hozzá. A számok természetesen csak a FACEIT-en játszók meccseit tükrözik. Azonban kiindulási pontként ez is tökéletes, hiszen azt feltételezzük, hogy a Premier játékmód miatt többen elkezdtek egy-két pálya helyett szinte mindegyiken játszani legalább egy kicsit.

Abban talán nincs nagy meglepetés, hogy Mirage toronymagasan az élen jár népszerűségben. A legrégebbi versengőpálya 34,4%-ot tesz ki, azaz minden harmadik mérkőzés ezen indul el. Ezt egy másik klasszikus követi, ami tavaly nagy ráncfelvarráson esett át: Inferno 14,6%-kal a meccsek kb. 1/7-ét teszi ki. A hidegzuhany viszont rögtön ezután jön, mert nem egy Overpass vagy Nuke a harmadik, hanem az a Vertigo (12,9%), amit oly' sokan utálnak. Ezek szerint mégsem.

Ezeket olvastad már?

Ancient egyébként alig egy tizeddel maradt el Vertigotól és a dobogótól. Anubis, a legújabb pálya a map poolban, szintén szorosan követi ezeket, 11,3%-kal. Tehát a lista végén szerepel az már említett két, hagyományosabb pálya: Overpasson és Nuke-on összesen játszanak annyian, mint Vertigon! Nuke a maga 6,4%-kal a legkevésbé népszerűnek számít FACEIT-en, csupán minden 15. meccset indítanak itt a játékosok.

Kövess Minket!



Gamer szótár